Uitrol Android 7.0 voor Motorola Moto G4 en G4 Plus gestart

Motorola is begonnen met de wereldwijde uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Moto G4 en Moto G4 Plus. Beide smartphones behoren tot de eerste toestellen met de nieuwe software.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Moto G4 Android 7.0-update

De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold en is op moment van schrijven nog niet in Nederland beschikbaar. Vermoedelijk zal de software hier binnen enkele weken volgen. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra ze de Android 7.0-update kunnen downloaden.

moto g4 review

De Motorola Moto G4 en Moto G4 Plus behoren tot de eerste smartphones van de fabrikant die van Android 7.0 voorzien worden. Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, maakte onlangs bekend dat vrijwel alle smartphones die het bedrijf dit jaar introduceerde de Nougat-update kunnen verwachten. Enkel de Moto E3, een recent verschenen budgettoestel, valt helaas buiten de boot.

Nieuw in Android 7.0

Met Android 7.0 worden de beide smartphones voorzien van een flink aantal nieuwe functies. De grootste is de toevoeging van een splitscreenmodus. Daarmee is het mogelijk om twee apps tegelijk in beeld te tonen. Met een dubbele druk op de multitask-knop onderaan in beeld wissel je nu bovendien direct tussen de twee laatste apps die je gebruikt hebt.

Ook is er een nieuwe look voor je notificaties. Binnenkomende berichten van dezelfde apps worden nu slimmer gebundeld. Ook kun je nu bijvoorbeeld op WhatsApp-berichten reageren vanuit de notificaties, zonder de app te hoeven openen. Check ook onze Android Nougat review, waarin we uitgebreid ingaan op alle nieuwe functies.

Motorola voegt daarnaast nog enkele eigen features toe. Gebruikers kunnen swipen om het scherm kleiner te maken; handig als je het 5,5 inch-scherm van de Moto G4 Plus met één hand wil gebruiken. Deze ‘Moto Action’ activeer je via de Moto-app op je telefoon. Voor de G4 Plus is ook de optie toegevoegd om het scherm te vergrendelen en ontgrendelen met de vingerafdrukscanner in plaats van de powerknop.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.