De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Moto G4 Plus krijgt alsnog Android 8.0-update – maar deze Motorola’s niet

Thomas Haenen
19 september 2017, 13:41
2 min leestijd
Moto G4 Plus krijgt alsnog Android 8.0-update – maar deze Motorola’s niet

Motorola brengt alsnog een Android 8.0-update uit voor de Moto G4 Plus. Het toestel ontbrak vorige week nog op een updatelijst van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Moto G4 Plus Android Oreo-update in ontwikkeling

Moederbedrijf Lenovo geeft de Moto G4 Plus alsnog een Android 8.0-update. Het toestel stond oorspronkelijk niet op de updatelijst die het bedrijf vorige week vrijgaf. Dat leverde Motorola echter veel kritiek op, omdat bij de aankondiging vorig jaar juist beloofd werd dat de smartphone meerdere grote updates zou ontvangen.

Het bedrijf gaf vannacht een reactie op die kritiek. “In marketingmateriaal werd abusievelijk vermeld dat de Moto G4 Plus een Android O-upgrade zou ontvangen. Dat was een fout van onze kant en we bieden onze excuses aan voor de miscommunicatie. Doorgaans geven we toestellen uit de Moto G-familie slechts één grote Android-update. Beloftes zijn voor ons echter belangrijk, dus de Moto G4 Plus zal deze update alsnog ontvangen,” aldus Motorola.

Android nieuws

Daarbij houdt het bedrijf wel een slag om de arm. “Omdat dit een ongeplande update is, kost het wat tijd om deze in ons schema te passen. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie.” Het suggereert dat de update pas op zijn vroegst begin 2018 verschijnt.

Pech voor Moto E-gebruikers

Het is een wat apart excuus van Motorola, aangezien de incorrecte informatie over de Moto G4 Plus meerdere maanden online heeft gestaan. Bovendien is de geboden oplossing vrij beperkt. De gewone Moto G4 krijgt bijvoorbeeld geen update, terwijl beide smartphones rond dezelfde tijd verschenen en over vergelijkbare hardware beschikken.

Bovendien heeft Motorola nog altijd geen verklaring gegeven over waarom het de Moto E-serie volledig achterlaat. De Moto E4 en Moto E4 Plus verschenen dit voorjaar en zijn dus slechts enkele maanden oud, maar blijven steken op Android 7.0 (Nougat). Dat terwijl de toestellen nog altijd verkocht worden. Motorola is overigens niet het enige bedrijf dat in gebreke blijft: ook Huawei, Samsung en andere fabrikanten blijven stil over eventuele updates voor hun goedkope Android-smartphones.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu