Lenovo belooft snelle Android 7.0-update voor Moto G4- en Moto Z-serie

Thomas Haenen
28 september 2016, 10:01
2 min leestijd
Lenovo belooft snelle Android 7.0-update voor Moto G4- en Moto Z-serie

Nieuwe smartphones van Lenovo krijgen op korte termijn een update naar Android 7.0 Nougat. Onder andere de Moto G4 moet nog voor het einde van het jaar bijgewerkt worden.

Lees verder na de advertentie.

Moto G4-update naar Android 7.0

De Motorola Moto G4 en de Moto G4 Plus krijgen nog voor het einde van het jaar een update naar Android 7.0, zo heeft Lenovo bevestigd tegen Droid-Life. Ook de Moto Z, Moto Z Force en Moto Z Play kunnen een snelle update verwachten. De fabrikant zegt de software vanaf het vierde kwartaal uit te rollen. Een precieze releasedatum van de Moto G4-update is nog onbekend.

Lenovo geeft vooralsnog geen plannen vrij voor zijn oudere smartphones. Daardoor is het voor bezitters van bijvoorbeeld de Moto G (2015) en de Moto X Play voorlopig nog even afwachten of en wanneer ze aan de beurt komen. “Het is belangrijk dat we updates alleen doen als ze goed werken, zodat de performance uitstekend kan blijven. Updateplannen voor andere producten worden op een later moment bekend gemaakt,” aldus de fabrikant.

toekomst moto x

Ook de Moto E3, een budgetsmartphone die de fabrikant eerder deze maand heeft uitgebracht, blijft voorlopig op Android 6.0 Marshmallow steken. Het is de goedkoopste smartphone die het bedrijf op dit moment aanbiedt.

Tot voor kort stond Motorola nog bekend om zijn snelle updates. Het bedrijf, dat in 2015 door Google aan Lenovo verkocht werd, voorzag vrijwel al zijn smartphones snel van updates. Na de overname door Lenovo ging het tempo en de volledigheid echter snel omlaag. Daarnaast worden smartphones van het bedrijf in de toekomst van ‘bloatware’ voorzien, te beginnen met de Moto M.

Nieuw in Android 7.0

Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je meerdere apps tegelijkertijd in beeld kunt hebben. Bovendien kun je vanuit de notificaties direct reageren op binnenkomende berichten van bijvoorbeeld WhatsApp of Google Hangouts, zonder de app te openen. Ook wordt het accuverbruik op stand-by teruggebracht met ‘Doze on the Go’.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu