Lenovo belooft snelle Android 7.0-update voor Moto G4- en Moto Z-serie

Nieuwe smartphones van Lenovo krijgen op korte termijn een update naar Android 7.0 Nougat. Onder andere de Moto G4 moet nog voor het einde van het jaar bijgewerkt worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Moto G4-update naar Android 7.0

De Motorola Moto G4 en de Moto G4 Plus krijgen nog voor het einde van het jaar een update naar Android 7.0, zo heeft Lenovo bevestigd tegen Droid-Life. Ook de Moto Z, Moto Z Force en Moto Z Play kunnen een snelle update verwachten. De fabrikant zegt de software vanaf het vierde kwartaal uit te rollen. Een precieze releasedatum van de Moto G4-update is nog onbekend.

Lenovo geeft vooralsnog geen plannen vrij voor zijn oudere smartphones. Daardoor is het voor bezitters van bijvoorbeeld de Moto G (2015) en de Moto X Play voorlopig nog even afwachten of en wanneer ze aan de beurt komen. “Het is belangrijk dat we updates alleen doen als ze goed werken, zodat de performance uitstekend kan blijven. Updateplannen voor andere producten worden op een later moment bekend gemaakt,” aldus de fabrikant.

toekomst moto x

Ook de Moto E3, een budgetsmartphone die de fabrikant eerder deze maand heeft uitgebracht, blijft voorlopig op Android 6.0 Marshmallow steken. Het is de goedkoopste smartphone die het bedrijf op dit moment aanbiedt.

Tot voor kort stond Motorola nog bekend om zijn snelle updates. Het bedrijf, dat in 2015 door Google aan Lenovo verkocht werd, voorzag vrijwel al zijn smartphones snel van updates. Na de overname door Lenovo ging het tempo en de volledigheid echter snel omlaag. Daarnaast worden smartphones van het bedrijf in de toekomst van ‘bloatware’ voorzien, te beginnen met de Moto M.

Nieuw in Android 7.0

Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je meerdere apps tegelijkertijd in beeld kunt hebben. Bovendien kun je vanuit de notificaties direct reageren op binnenkomende berichten van bijvoorbeeld WhatsApp of Google Hangouts, zonder de app te openen. Ook wordt het accuverbruik op stand-by teruggebracht met ‘Doze on the Go’.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

Lees het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.