Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

Thomas Haenen
16 februari 2017, 11:23
2 min leestijd
Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus worden pas eind deze maand officieel onthuld, maar een Spaanse webwinkel heeft de toestellen voortijdig te koop gezet. Daardoor zijn foto’s, specificaties en andere details al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Moto G5 foto’s

Lenovo presenteert beide smartphones pas op zondag 26 februari, vlak voor het Mobile World Congress van start gaat. Veel details waren in de voorbije weken al uitgelekt, maar dankzij een Spaanse webwinkel zijn nu vrijwel alle details bekend. Zo hebben we duidelijke Moto G5 foto’s die het toestel van alle kanten tonen.

Beide smartphones zijn uitgerust met een aluminium behuizing, een flinke upgrade ten opzichte van het plastic dat de fabrikant de afgelopen jaren gebruikte. Op de Moto G5 Plus steekt de camera een klein beetje uit, op de gewone Moto G5 niet. Het logo van Lenovo, Motorola’s moederbedrijf, is opvallend op de zijkant geplaatst. Beide toestellen worden geleverd in twee kleuren: grijs (‘Lunar Grey’) en goud (‘Fone Gold’).

Moto G5 en G5 Plus specificaties

De Moto G5 is voorzien van een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel heeft een Snapdragon 430-chip van Qualcomm, 2GB werkgeheugen 3GB opslagruimte. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel-camera. De batterijcapaciteit bedraagt 2800 mAh.

De Moto G5 Plus is een tikkeltje groter, voorzien van een 5,2 inch-scherm met dezelfde resolutie van 1920 bij 1080. De 12 megapixel-camera achterop heeft een dubbele autofocus, voorop zit een 5 megapixel-camera. Er is een Snapdragon 625-chip aanwezig met 2GB werkgeheugen en een zeer ruime 64GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

Zowel de Moto G5 als de Moto G5 Plus zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, die onder het scherm te vinden is. De toestellen zijn niet waterbestendig, maar hebben wel een ‘waterwerende coating’ die voorzichtige bescherming biedt. Beide lopen op Android 7.0 Nougat.

De adviesprijs van beide toestellen is nog onbekend. Gezien de specificaties en de prijs van vorige modellen verwachten we dat deze zo tussen de 200 en 300 euro ligt. De Moto G5 en G5 Plus zijn waarschijnlijk vanaf volgende maand in Nederland te koop.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5
Motorola Moto G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu