De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Moto G5 Plus heeft kleiner scherm en 12 megapixel-camera’

Thomas Haenen
8 februari 2017, 9:13
2 min leestijd
‘Moto G5 Plus heeft kleiner scherm en 12 megapixel-camera’

De Motorola Moto G5 Plus krijgt een kleiner scherm dan zijn voorganger, zo zou uit een nieuwe foto van het toestel blijken. Ook andere specificaties van de budgetsmartphone zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Moto G5 Plus-scherm

Waar smartphones de laatste jaren alleen maar groter lijken te worden, zet Lenovo juist een stapje terug. Het Moto G4 Plus-scherm was nog 5,5 inch, maar de Moto G5 Plus meet slechts 5,2 inch, als we een uitgelekte foto mogen geloven. Volgens de afbeelding, die opdook op Google+, heeft het scherm wel een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Motorola Moto G5 Plus-scherm

Het kleinere scherm heeft er mogelijk mee te maken dat Motorola eind vorig jaar al de Moto Z Play introduceerde. Die smartphone is uitgerust met een 5,5 inch-display én hardware die sterk vergelijkbaar is met de uitgelekte Moto G5 specificaties. Om de twee toestellen te differentiëren, is de G5 Plus licht gekrompen ten opzichte van zijn voorganger.

De foto toont een prototype van het toestel, onder andere te zien aan het feit dat er ‘Moto $$’ bovenaan het scherm staat. De getoonde specificaties stroken echter wel met eerder uitgelekte informatie. Zo zou de smartphone een 2 GHz-chip hebben met acht cores. De accucapaciteit is 3000 mAh en het toestel is voorzien van Motorola’s Quick Charge-variant, TurboPower.

Verder is de G5 Plus voorzien van nfc en een vingerafdrukscanner. Die scanner lijkt net als vorig jaar in een knop onder het Moto G5 Plus-scherm geplaatst te zijn. Ook aan de rest van het design lijkt maar weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Moto G5 Plus-camera

De 16 megapixel-camera achterop de Moto G4 Plus is vervangen door een 12 megapixel-camera op de G5 Plus. Motorola noemt het een ‘Rapid Focus’-camera, al is niet helemaal duidelijk wat dat precies betekent. De afbeelding van een camera met twee kijkvensters lijkt te suggereren dat het toestel meerdere lenzen heeft, al is dat gezien eerdere geruchten onwaarschijnlijk.

De Motorola Moto G5 Plus wordt mogelijk later deze maand officieel onthuld en ligt vervolgens dit voorjaar in de winkels. Een adviesprijs is nog onbekend, maar ligt vermoedelijk zo rond de 250 tot 300 euro. De gewone Moto G5 kost mogelijk zo’n 200 tot 250 euro.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G5
Motorola Moto G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu