‘Renders en specificaties Moto G5 (Plus) verschijnen online’
Wouter Nijsen

De Moto G5 en Moto G5 Plus worden hoogstwaarschijnlijk volgende maand door Lenovo onthuld, maar langzaam komen we steeds meer te weten over de toestellen. Nu zijn er afbeeldingen en specificaties gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit zijn de Moto G5 renders

Op de afbeeldingen, die gebaseerd lijken te zijn op officiële renders van Lenovo, is de Moto G5 Plus in een hoesje te zien. Het design van de smartphone lijkt op dat van de Moto Z, het toestel dat vorig jaar werd uitgebracht. Kenmerkend is de metalen behuizing, de ronde camera aan de achterkant en de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Het toestel ziet er vooral wat luxer uit dan zijn voorganger, die het moest doen met een goedkopere plastic behuizing.

Ook zijn de specificaties van de Moto G5 Plus gelekt. De smartphone zou voorzien zijn van een Snapdragon 625-chip met octacore-processor, 4GB aan RAM en 32GB aan uitbreidbaar geheugen. Daarnaast is er plaats voor een vingerafdrukscanner, 12 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera. Verder zou de telefoon beschikken over Android 7.0 (Nougat), een 5,5 inch-full-hd-scherm, dualsim-ondersteuning en een 3100 mAh-accu.

De reguliere Moto G5 beschikt over grotendeels dezelfde hardware, maar zou het met 3GB aan werkgeheugen moeten doen, terwijl mogelijk ook de camera afwijkt. Beide toestellen combineren – net als hun voorgangers – prima specificaties met een aantrekkelijke prijs en vallen in het budgetsegment.

De verwachting is dat Lenovo de smartphones tijdens een presentatie op 26 februari, een dag voor het Mobile World Congress, uit de doeken doet. Wanneer de Moto G5 release in Nederland en België plaatsvindt en wat de toestellen gaan kosten, is nog niet bekend. De Moto G4 en Moto G4 Plus zijn sinds juni vorig jaar verkrijgbaar, en haal je momenteel voor respectievelijk 165 euro en 206 euro in huis. De beste aanbiedingen vind je hieronder.

Motorola Moto G4
8,5
Welke Motorola Moto G4 wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto G4 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?
Motorola Moto G4 Plus
Welke Motorola Moto G4 Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto G4 Plus aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.