De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Moto G7 Play krijgt nieuw design, notch en kleinere accu’

Florence Peeters
27 november 2018, 12:38
2 min leestijd
‘Moto G7 Play krijgt nieuw design, notch en kleinere accu’

Het volledige design en de specificaties van de Motorola Moto G7 Play zijn uitgelekt. Het toestel, dat waarschijnlijk begin 2019 uitkomt, heeft een voorkantvullend scherm met notch en een kleinere accu dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G7 Play uitgelekt

Eerder werd al bekend dat Motorola een nieuw toestel heeft laten keuren door de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond. Van de FCC zijn nu foto’s en een lijst met specificaties van de Moto G7 Play gelekt. Hierdoor is praktisch alles over de nieuwe smartphone al voor de release bekend.

Zo is te zien dat het toestel een ander design heeft dan de Moto G6 Play, die in mei 2018 uitkwam. De schermranden zijn verruild voor een notch bovenin en een iets dunnere bezel onderaan. In de notch zitten de frontcamera, led-flitser en speaker verwerkt. Of het nieuwe model ook gezichtsherkenning heeft, is niet bekend.

Wat vooral opvalt is de kleinere accu. Waar de Moto G6 Play zich onderscheidt door de forse 4000 mAh-accu, is op de gelekte foto’s een accu van slechts 2820 mAh te zien. Dit zou betekenen dat het toestel een stuk minder lang meegaat dan het huidige model. Waarom Motorola voor een kleinere accu kiest, is onduidelijk.

Sterkere processor en usb-c

Gelukkig zijn er ook verbeteringen onder de motorkap te vinden. De Moto G7 Play is een stuk krachtiger door de Snapdragon 632-processor. Ook heeft het toestel een usb-c-poort in plaats van micro-usb.

Verder behoudt de G7 Play de koptelefoonaansluiting en enkele cameralens achterop met daaronder de vingerafdrukscanner. Op de foto’s van de FCC zijn de kleuren zwart en lichtblauw te zien. Het is onduidelijk of Motorola de nieuwe smartphone nog meer kleurenopties geeft.

De G7 Play is onderdeel van de Moto G7-serie, die Motorola mogelijk ergens in het begin van 2019 uitbrengt. Hier behoren ook de Moto G7 en Moto G7 Plus toe. Er gaan zelfs geruchten dat er een vierde model wordt toegevoegd aan de nieuwe G-serie.

Een keuring door de FCC betekent doorgaans dat een release spoedig volgt. De FCC kijkt of elektronische producten aan de veiligheidsvoorwaarden voldoen. Doordat de Moto G6-serie vorig jaar in mei uitkwam, is het aannemelijk dat de G7-toestellen iets eerder in 2019 uitkomen.

Lees meer over Motorola

Bron: FCC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G7 Play
Motorola Moto G7 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu