‘Moto G7 Plus heeft glazen behuizing en kan draadloos opladen’
Michel van 't Klaphek

De Motorola Moto G7 Plus krijgt mogelijk een primeur. Het wordt namelijk de eerste Moto G-telefoon die draadloos kan opladen dankzij de glazen behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Moto G7 Plus draadloos opladen mogelijk’

Dat blijkt uit gelekte renders. Dit zijn productafbeeldingen die op de een of andere manier onderschept worden door journalisten. Op de foto’s is te zien dat de G7 Plus aan de bovenkant een smalle notch in de vorm van een waterdruppel heeft, net als de Moto G7. In deze inkeping zit onder meer de selfiecamera verwerkt.

Moto-G7-Plus-draadloos-opladen-2

Het meest opvallende kenmerk van de G7 Plus is de behuizing. Die is namelijk compleet van glas. Hierdoor kan het toestel volgens de bron draadloos opladen. Dit zou bijzonder zijn, omdat eerdere toestellen uit de G-serie dit niet kunnen. Draadloos opladen is sowieso voorlopig voorbehouden aan duurdere smartphones.

Verder is de G7 Plus vrijwel identiek aan zijn kleinere broertje. Aan de achterkant vind je een horizontaal geplaatste dubbele camera inclusief twee led-flitsers. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk in het Moto-logo verwerkt omdat er aan de voorkant geen ruimte is dankzij de smalle schermranden.

Lees ook onze Motorola Moto G6 (Plus) review

Dit weten we al over de Moto G7 (Plus)

Het grootste verschil tussen de Plus en zijn kleinere tegenhanger is daarom het schermformaat. Eerstgenoemde krijgt waarschijnlijk een 6,4 inch-display, terwijl de G7 het met 6 inch moet doen. Een Snapdragon 660-chip zorgt voor de power en deze wordt bijgestaan door 6GB RAM en tot wel 128GB aan opslag.

De dubbele camera’s krijgen volgens de geruchten resoluties van 16 en 5 megapixels en de 3500 mAh-accu verzorgt de stroom. Hopelijk brengt Motorola de G7-toestellen uit met Android Pie. Een eerdere bron gaf aan dat het bedrijf dit jaar minstens drie Moto G-telefoons gaat uitbrengen, ook al ligt de G6 pas sinds juni in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.