De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de winnaars van de eerste Moto Mods-hackathon

Erwin Vogelaar
18 december 2016, 9:55
2 min leestijd
Dit zijn de winnaars van de eerste Moto Mods-hackathon

Om nieuwe ideeën voor modules te bedenken heeft Motorola in New York een Moto Mods-hackathon georganiseerd. Deze drie Moto Mod-ideeën hebben gewonnen.

Lees verder na de advertentie.

Moto Mods-hackathon

Hoewel Project Ara van Google is gesneveld en de modules van de LG G5 geen groot succes zijn, werkt Motorola rustig verder met modules voor de Moto Z. Er is echter nog maar een beperkte keuze in Moto Mods, dus daarom heeft Motorola verschillende wedstrijden opgericht om creatievelingen nieuwe modules te laten bedenken. Dit is ook wel nodig, want er worden minstens twaalf nieuwe Moto Mods per jaar beloofd. De eerste Moto Mods-hackathon in New York heeft al zijn vruchten afgeworpen, want uit alle nieuwe ideeën zijn drie winnaars gekozen.

moto mods-hackathon

De eerste winnaar is de Advanced Audio-mod. Deze module geeft het toestel nieuwe aansluitingen die audio in een hogere kwaliteit kunnen versturen. Handig voor muzikanten of mensen die alleen audio in de allerhoogste kwaliteit willen luisteren. De tweede winnaar is de Sidepad-mod. Dit is een volledige gamepad voor het spelen van games, want er gaat toch niets boven het gebruik van fysieke knoppen. De derde winnaar is de Bella-mod. Dit concept kan data krijgen van je huid, waarna je tips krijgt over verzorging en schoonheid.

In totaal zijn er in 24 uur 17 project afgeleverd. De ideeën zijn volgens Motorola gevoed door 96 stukken pizza, 96 bagels en 128 energiedrankjes. Tussen de andere ideeën die tijdens de hackathon bedacht zijn zaten onder andere een mod om water te filteren, een noodknop en een insuline-meetinstrument. Eind januari zal er een tweede hackathon plaatsvinden in San Francisco. De hoofdprijswinnaars van beide hackathons krijgen een Moto Mods Development Kit en een kans om samen met een panel van Motorola-leiders te bespreken hoe de mod op de markt gezet kan worden. Dus wie weet kun je in de toekomst een van deze ideeën op je smartphone klikken.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Motorola
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu