Moto Watch 100 officieel: betaalbare smartwatch met lange accuduur – update

Colin Baak
17 november 2021, 14:57
2 min leestijd
Moto Watch 100 officieel: betaalbare smartwatch met lange accuduur – update

Er zijn verschillende Moto Watch 100 renders verschenen evenals enkele specificaties. Wanneer de nieuwste wearable van het bedrijf op de markt komt is echter nog de vraag.

Lees verder na de advertentie.

Update 17-11-2021 08.30

De Moto Watch 100 is officieel gepresenteerd en heeft een prijskaartje van 99,99 dollar. Het apparaatje draait op een zelf ontwikkeld besturingssysteem en dus niet op Wear OS van Google. Dat betekent dat je er geen losse applicaties kunt op installeren vanuit de Play Store. Een voordeel is wel dat de accuduur daarmee zo’n veertien dagen is.

Of het horloge ook in Europa wordt uitgebracht en voor welke prijs is echter nog de vraag. Tot slot heb je keuze uit verschillende type bandjes, waarbij het materiaal en kleur verschillen. Interesse, lees dan meer over wearables op onze thema-pagina.

Moto Watch 100

Zie hieronder het originele artikel van 16-11-2021 14.00

Gerucht: Moto Watch 100 renders verschenen

Vermeende renders van de aankomende wearable van Motorola zijn gepubliceerd door 91Mobiles. Het gaat om afbeeldingen van de Moto Watch 100, waarover al wat langer geruchten gaan in het circuit. De smartwatch heeft een rond scherm van 1,3 inch. Het gaat om een lcd-paneel met een resolutie van 360 bij 360 pixels. Veel slimme horloges van bijvoorbeeld Samsung of Huawei zijn juist voorzien van een amoledscherm. Dat type geeft kleuren beter weer en biedt een hoger contrast.

De aluminium kast heeft een matte afwerking en bevat twee knoppen. Die zijn geplaatst aan de rechterkant en bevatten een metalen finish. Een roterende bezel zoals bij de Samsung Galaxy Watch Classic is niet aanwezig. Het apparaatje weegt 29 gram en meet 42 bij 46 bij 11,9 millimeter.

Meer specificaties Motorola Moto Watch 100

Het bandje is 20 millimeter breed en de accu heeft een capaciteit van 355 mAh. Uiteraard is bluetooth aanwezig, evenals een losse gps-sensor. Andere sensoren aan boord zijn onder andere een accelerometer, hartslagsensor en gyroscoop. Ook kun je het zuurstofniveau van het bloed meten, maar ook gezette stappen, work-outs en slaapgedrag.

Of de smartwatch wel of niet draait op Wear OS van Google is nog de vraag. Het grote voordeel daarvan is dat er veel applicaties zijn te downloaden en installeren. Misschien draait de Moto Watch 100 wel op een zelfontwikkeld systeem, waarbij dat niet kan. Wel levert dat dan vaak een langere accuduur op, omdat Wear OS best wat energie slurpt.

Wanneer het horloge precies wordt gepresenteerd is nog de vraag. Datzelfde geldt op welke markten we de wearable gaan zien. Interesse in dit slimme apparaatje, houd Android Planet dan in de gaten, want natuurlijk lees je hier ook het laatste nieuws over wearables.

Moto Watch 100

Meer nieuws over wearables op Android Planet:

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu