Foto’s uitgelekt: ‘Dit is de Motorola Moto X (2017)’

Thomas Haenen
28 maart 2017, 10:34
2 min leestijd
Foto’s uitgelekt: ‘Dit is de Motorola Moto X (2017)’

Lenovo brengt binnenkort mogelijk een nieuwe Moto X uit. De eerste foto’s van de metalen smartphone zijn uitgelekt en tonen een vrij onopmerkelijk toestel.

Lees verder na de advertentie.

Moto X (2017) uitgelekt

Als we de foto’s mogen geloven, vertoont de Moto X (2017) sterke gelijkenissen met de recent verschenen Moto G5 en de Moto Z die eind vorig jaar uitgebracht werd. Het toestel heeft een metalen design met een zeer prominent aanwezige dubbele camera achterop.

De vingerafdrukscanner vinden we aan de voorkant van het toestel, geplaatst in een knop onder het scherp. Er zitten relatief grote randen rond het scherm, al is niet duidelijk wat het schermformaat precies is. Op de achterkant zien we verder nog een inkeping voor het Motorola-logo en antennelijnen aan de boven- en onderkant.

Specificaties Moto X (2017)

Eén van de foto’s biedt een blik op de bootloader, die verschillende specificaties in beeld brengt. Zo is het toestel voorzien van een Snapdragon 625-chip van Qualcomm, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Vorig jaar bracht Lenovo geen nieuwe toestellen in de Moto X-reeks uit, maar koos het bedrijf voor de Moto Z-reeks. De verwachting was dat de nieuwe serie de oude zou vervangen, maar nu lijkt het erop dat ze naast elkaar blijven bestaan. Waar de Moto Z-naam dan wordt gebruikt voor vlaggenschepen, zal de Moto X-reeks bestaan uit midrange-toestellen. Gezien de specificaties verwachten we dat de Moto X (2017) zo’n 300 tot 400 euro gaat kosten.

De Moto Z was nog voorzien van een speciale aansluiting voor ‘Moto Mods’, unieke accessoires waarmee de functionaliteit van het toestel uitgebreid kon worden. Die aansluiting lijkt op de Moto X te ontbreken. Of dat betekent dat Lenovo zijn plannen voor modulaire smartphones geschrapt heeft, of dat deze feature voorbehouden is aan duurdere toestellen, is onbekend.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Moto X (2017) officieel onthuld wordt. Aangezien foto’s van het toestel nu al uitlekken, verwachten we dat de smartphone binnen enkele weken officieel het levenslicht ziet.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: Google+
Bronnen afbeeldingen: Google+, Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu