Moto X: 4 redenen waarom de smartphone van Motorola/Google gaat slagen

Redactie
3 juli 2013, 11:29
2 min leestijd
Moto X: 4 redenen waarom de smartphone van Motorola/Google gaat slagen
Moto X

De Moto X wordt de eerste smartphone die uit de samenwerking tussen Motorola en Google voort komt. Door de overname van Motorola Mobility zijn beide partijen aan de slag gegaan om Motorola weer een nieuwe identiteit te geven. De mysterieuze Moto X moet hiervan het startschot zijn. AndroidPlanet geeft je vier redenen waarom de nieuwe smartphone van Motorola en Google gaat slagen.

Lees verder na de advertentie.

1. Hij is ‘volledig aanpasbaar’

Althans, dat meldt de advertentie. Hoewel het onduidelijk blijft wat Motorola en Google precies bedoelen, lijkt het waarschijnlijk dat óf het uiterlijk óf de software van de smartphone geheel aanpasbaar wordt. Of zelfs allebei. Geruchten gaan dat de smartphone in wel 20 verschillende kleuren beschikbaar komt, met zelfs materialen als hout en carbon fiber.

motorola-logo

Daarnaast laat Android 4.3 ook mogelijkheden met verschillende soorten aanpassingsopties zien, zoals de mogelijkheid om het noficatiecenter naar eigen smaak aan te passen. Deze nieuwe vorm van Android zou mogelijk bij Motorola als eerste worden uitgerold, omdat de Nexus-lijn voornamelijk de ‘Google-manier’ van zijn mobiele besturingssysteem blijft.

2. De ‘slimste’ smartphone tot op heden

De Moto X krijgt volgens Motorola-ceo Dennis Woodside verschillende sensoren die weinig batterij zullen gebruiken. Zo is de Moto X altijd naar je aan het luisteren waardoor de smartphone op jouw gebruik kan anticiperen en zo beter aan jouw wensen kan voldoen. Als je de Moto X uit je broekzak haalt en voor je houdt, wordt de camera-app bijvoorbeeld automatisch geopend. Al deze sensoren worden door een speciale chip die alleen Motorola heeft nauwkeurig in de gaten gehouden.

3. Motorola’s bouwkwaliteit

carbonfiber

Motorola’s bouwkwaliteit is écht uitstekend. De RAZR-lijn van Motorola is een uitstekende smartphonelijn die in Nederland helaas niet breed beschikbaar kwam. Zo is de RAZR MAXX een kwalitatief hoogstaande smartphone met een geweldige batterijduur en werd de originele RAZR door menigeen bejubeld. Motorola maakt gebruik van interessante materialen als carbon fiber en kan, in tegenstelling tot de concurrentie, hier echt een grote slag mee slaan.

4. Een aantrekkelijk prijskaartje

Als sinds het begin van de geruchten rondom de Moto X is de verwachting dat de smartphone niet meer dan 199 dollar (153 euro) gaat kosten. De Nexus 4 is nog steeds voor de introductieprijs van 300 dollar te koop, en met de vermeende hardwarespecificaties van de Moto X lijkt die prijs te gaan kloppen. De verwachting is dat de Moto X een 1.7GHz dualcore-processor, Adreno 320-GPU, een 720p-scherm, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 10 megapixel-camera krijgt. Dat zijn behoorlijk goede specificaties voor een nog betere prijs. En daarmee plaatsen Motorola en Google zich middenin de groeiende Androidmarkt met goedkope smartphones met krachtige hardware. Een hele goede keuze.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X 2013
Motorola Moto X 2013
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's