De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe Moto X krijgt modulair design voor accessoires’

Lars Paymans
10 mei 2016, 9:11
1 min leestijd
‘Nieuwe Moto X krijgt modulair design voor accessoires’

Lenovo lijkt goed naar de LG G5 gekeken te hebben en diens modulaire ontwerp. Nieuwe geruchten beweren namelijk dat de volgende Motorola Moto X een soortgelijk modulair design krijgt, zodat gebruikers handmatig accessoires kunnen toevoegen aan het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Moto X modulair design

VentureBeat schrijft vandaag over de grote plannen die Lenovo heeft met de Moto X. Net zoals de LG G5 zou het toestel een modulair ontwerp krijgen om achteraf extra onderdelen toe te voegen.

Deze zogenaamde ‘Amps’ klik je in tegenstelling tot de G5 niet onderaan het toestel vast, maar kun je dankzij ‘modulaire backplates’ aan de achterkant van de smartphone bevestigen. Zestien kleine magnetische cirkeltjes op de achterkant van de Moto X 2016 brengen de verbinding tussen de smartphone en de modules tot stand.

Zes verschillende modules

De modulair achterkantjes zorgen er bovendien voor dat de grote opvallende camerabult weggewerkt wordt. Volgens de bronnen van VentureBeat worden er momenteel zes verschillende modules voor de Moto X 2016 ontwikkeld.  Deze variëren van stereo speakers, een extra accu, een cameragrip met een flitser tot een piepkleine projector. Daarmee gaat Lenovo in ieder geval al een flinke stap verder dan LG, die naast een cameramodule alleen een HiFi-module heeft.

Gisteren dook er ook al een gerucht  over de nieuwe Moto X op. Daaruit bleek dat het toestel een ingebouwde vingerafdrukscanner en metalen behuizing krijgt. Naar verwachting worden de Moto X 2016 en de bijbehorende modules in het begin van juni onthuld tijdens het TechWorld 16 evenement.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu