Moto X spraakbesturing komt mogelijk naar meer Android smartphones

Redactie
6 augustus 2013, 20:24
1 min leestijd
Moto X spraakbesturing komt mogelijk naar meer Android smartphones
moto-x-cyan

De Motorola Moto X 2013  spraakbesturing komt mogelijk naar meer Android-toestellen die van de Qualcomm Snapdragon 800-chip gebruikmaken. De chip van de Moto X is een aangepaste versie van de Snapdragon-chip en is in staat om heel energiezuinig altijd naar de gebruiker te luisteren en op spraakcommando’s te reageren. De Snapdragon 800 heeft eenzelfde functie genaamd de ulta-low power voice activiation, die eveneens door middel van een woord of enkele woorden geactiveerd wordt.

De Moto X heeft een aangepaste X8-chip die maar liefst acht cores bevat waarvan er twee worden gebruikt voor de cpu en vier voor de gpu. Die andere twee cores van de chip zijn de `natural language processor` en `contextual computing processor`.

Lees verder na de advertentie.

Deze worden respectievelijk gebruikt voor het herkennen van geluid en het registreren van alle sensoren-input. Die laatstgenoemde core wordt tevens gebruikt als de telefoon in standby-modus is. Beide cores gebruiken erg weinig energie en zouden zo voor een verbeterde accuduur zorgen.

Moto X spraakbesturing is belangrijk

De Moto X spraakbesturing is enorm belangrijk. Zo adverteert Motorola het hardst met de spraakbesturing van de telefoon en met name dat de smartphone ‘altijd naar je luistert’. Zie ook onderstaande video waarin de functie duidelijk wordt uitgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=xXyCbrdQEyA

Moto X specifcaties

et toestel is voorzien van een 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie en draait op Android 4.2.2, met een vrijwel complete stock-versie van Googles mobiele besturingssysteem. Onder andere de camera-app en de launcher zijn ietwat aangepast, maar de software blijft vrijwel gelijk ogen aan hetgeen de Nexus-toestellen draaien.

De Moto X komt voorlopig nog niet naar Europa, maar de Moto X spraakbesturing kan wel gemakkelijk naar andere Android-toestellen worden overgezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X 2013
Motorola Moto X 2013

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu