Hoera! Moto X toch naar Nederland: volgende week te koop

Wouter Nijsen
13 maart 2014, 16:42
1 min leestijd
Hoera! Moto X toch naar Nederland: volgende week te koop
Moto X

De kogel is door de kerk: de Moto X 2013  van Motorola komt naar Nederland. Het gonsde de laatste maanden van de geruchten dat het toestel in een later stadium naar de Benelux zou komen. De Moto X is al anderhalve maand beschikbaar in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland voor een adviesprijs van 399 euro.

In de Verenigde Staten is het toestel zelfs al sinds augustus 2013 te koop. In Nederland heeft de Moto X nog geen adviesprijs gekregen, maar de verwachting is dat dezelfde prijs wordt gehanteerd als bij de omringende Europese landen. Dat bevestigt de distributeur van het toestel aan NU.nl.

Lees verder na de advertentie.

In Nederland komt voor nu alleen de zwarte variant van de Moto X in de winkels te liggen. De andere kleuren zijn enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De smartphone valt met zijn specificaties in de middenklasse. Zo heeft de Moto X een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en wordt het aangedreven door een 1,7GHz-dualcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Over de Moto X

moto x

Het toestel beschikt verder over 16GB aan opslaggeheugen.  De Moto X heeft ten slotte een 10-megapixelcamera achter en een 2-megapixelcamera voor.  Speciaal aan de Moto X is dat je de smartphone met je stem kunt bedienen. Zo kun je de telefoon opstarten of uitschakelen door een commando te roepen. Dit geldt vooralsnog enkel bij de versie van Google Now. Een Nederlandse taal wordt nog niet ondersteund.

De Moto X heeft een 2200 mAh-accu, die garant staat voor een spreektijd van circa 13 uur.  De Moto X is met afmetingen van 129,3 bij 65,3 bij 10,4 millimeter best fors. Met een gewicht van 130 gram wordt dat nog een beetje gecompenseerd.

Lees meer over Motorola

Hieronder lees je het meest recente nieuws met betrekking tot Motorola.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X 2013
Motorola Moto X 2013

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu