De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Motorola annuleert Moto X5 en maakt minder Moto Mods’

Erwin Vogelaar
10 maart 2018, 10:04
2 min leestijd
‘Motorola annuleert Moto X5 en maakt minder Moto Mods’

Motorola lijkt een nieuwe strategie te proberen. Mogelijk is de Moto X5 geannuleerd en worden er in de toekomst minder risicovolle Moto Mods gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Moto X5 geannuleerd?

Bij Motorola is een significant deel van de werknemers in Chicago ontslagen. Volgens een gebruiker op Thelayoff.com, die zichzelf ‘Ex-Motorolan’ noemt, is zelfs vijftig procent van de werknemers zijn baan kwijtgeraakt. Wat betekent dit voor toekomstige producten? Android Police heeft van een bron dichtbij het bedrijf begrepen dat in ieder geval de Moto X5 is geannuleerd.

De Moto X5 is nog niet officieel aangekondigd, maar deze opvolger voor de Moto X4 is eerder dit jaar al wel uitgelekt. De midranger zou een compleet redesign krijgen met onder andere een notch. Ook zou Motorola het toestel willen verkopen met een nadruk op kunstmatige intelligentie. Op welke manier is niet duidelijk.

Motorola is inmiddels niet de enige die een toestel op de markt zet met een notch en een nadruk op kunstmatige intelligentie. Mogelijk kiest het bedrijf er daarom voor om de smartphone toch niet meer uit te brengen. Motorola heeft het annuleren van de Moto X5 nog niet bevestigd.

In de afgelopen jaren zijn er meer ontslagrondes geweest bij Motorola. Sinds het bedrijf is overgenomen door Lenovo, lijken de Moto-producten niet genoeg geld op te brengen.

Ook minder Moto Mods

Ook gaat Motorola mogelijk minder Moto Mods uitbrengen. Waarschijnlijk worden er minder niche Moto Mods voor de Z-smartphones gemaakt, terwijl de Moto Mods die winst opleveren wel doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan succesvolle accu-Mods en Mods die de toestellen een stijlupdate geven. Beroepslekker Evan Blass heeft de volgende Moto Mod inmiddels gelekt op Twitter. Het gaat om een vr-bril.

moto x5 geannuleerd

Een vr-bril lijkt een slimme toevoeging voor het Moto Mod-aanbod. Wanneer je deze Virtual Viewer kunt kopen, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X4
Motorola Moto X4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu