Lenovo kondigt officieel de modulaire Moto Z aan

Erwin Vogelaar
9 juni 2016, 20:34
2 min leestijd
Lenovo kondigt officieel de modulaire Moto Z aan

Tijdens Tech World 2016 heeft Lenovo de Moto Z aangekondigd. De twee Moto Z-toestellen dienen als opvolger van de Moto X-lijn.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z officieel

Tijdens Tech World 2016 heeft Lenovo eindelijk het doek van de Moto Z getrokken. Het toestel komt in twee vormen, de normale Moto Z en de Moto Z Force. De Moto Z Force onderscheidt zich door de Shattershield-technologie in het scherm, waardoor het niet zal breken. Het toestel is met 6,9 millimeter ook wat dikker dan de 5,2 millimeter dunne Moto Z. Beide toestellen hebben een aluminium design. Het toestel heeft een 5,5 amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 820-chip en 4GB RAM. Aan de voorkant zit een 12 megapixel-camera en aan de achterkant zit een 5 megapixel-camera. De Moto Z heeft een accu van 2600 mAh, terwijl de iets dikkere Moto Z Force een accu van 3500 mAh heeft.

moto z officieel

Lenovo wil niet de andere fabrikanten volgen. Alle toestellen zien er volgens het bedrijf hetzelfde uit en voelen hetzelfde, maar dat moet nu voorbij zijn met de Moto Z. Hoewel Moto Z er nog hetzelfde uit ziet, kan het toestel transformeren in wat je ook wil. Achterop het toestel zitten zestien ‘magische’ aansluitpunten. Hierdoor kun je modules over de volledige achterkant van het toestel plaatsen waardoor ze direct vast zitten. De modules komen vast te zitten met een ‘snap’. Daarom noemt Lenovo het toestel een Snapphone.

De MotoMods bestaan op dit moment onder andere uit een module van JBL voor beter geluid en een beamer. Lenovo start een MotoMods Developer Program om ontwikkelaars aan te moedigen, om zelf MotoMods te maken voor een serie aan producten. Het toestel zal daarnaast ook kunnen verbinden met allerlei diensten, zoals verschillende clouddiensten en Internet of Things. Verbinden met een koptelefoon of oordopjes zal iets lastiger zijn, want er zit geen 3,5 mm-jack in het toestel. In plaats daarvan wordt er wel een usb-c-adapter meegeleverd. Het toestel is vanaf september verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu