Lenovo: ‘Moto Z kan Project Tango-functies krijgen met losse module’

Thomas Haenen
1 december 2016, 16:15
2 min leestijd
Lenovo: ‘Moto Z kan Project Tango-functies krijgen met losse module’

De Motorola Moto Z wordt in de toekomst mogelijk voorzien van uitgebreide augmented reality-ondersteuning. Een module met Project Tango-ondersteuning zou in ontwikkeling zijn.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z Tango-module

De Moto Z, die sinds kort in Nederland verkrijgbaar zijn, is een vrij dunne Android-smartphone die met extra modules van meer functies voorzien kan worden. Op de achterkant kun je bijvoorbeeld een optische zoomlens, een grotere accu of een projector plaatsen. Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, zegt de komende tijd meer accessoires uit te brengen voor de semi-modulaire smartphone.

Onder andere op de planning bij Lenovo: een accessoire dat de Moto Z voorziet van ondersteuning voor Project Tango, zo meldt PCMag. De site sprak met Aymar de Lencquesaing, CEO bij Motorola, die aangaf dat er aan een module gewerkt wordt. “We gaan waarschijnlijk een Tango-module ontwikkelen waarmee de [Moto Z] over Tango-functionaliteit zal beschikken,” aldus de Lencquesaing. De CEO geeft geen details over wanneer de module precies moet verschijnen en hoeveel deze zal kosten.

tango mogelijkheden

Project Tango werd opgezet door Google om smartphones van diepgaandere augmented reality-ondersteuning te voorzien. Met augmented reality plaats je echte objecten in een virtuele wereld. Een goed voorbeeld is Pokémon GO: in deze game krijg je op je smartphone monsters als Pikachu, Bulbasaur en Pidgey te zien in je echte omgeving.

Vanaf deze maand ligt de Lenovo Phab 2 Pro in de winkels, de eerste smartphone met Tango-ondersteuning. Het toestel beschikt over verschillende sensoren en camera’s die de ervaring zo accuraat mogelijk maken. Ook zijn er apps meegeleverd waarmee je bijvoorbeeld je huis virtueel kunt inrichten of games die zich in je huiskamer afspelen. Het toestel zal voor 499 euro verkocht worden.

Een eventuele Tango-module voor de Moto Z bestaat waarschijnlijk ook uit verschillende sensoren en eventuele extra camera’s.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: PCMag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu