‘Motorola stopt met Moto X-merk’
Erwin Vogelaar

Volgens beroepslekker Evan Blass stoppen Lenovo en Motorola met de Moto X-lijn aan toestellen. Maar wees niet getreurd, want we krijgen er waarschijnlijk een Moto Z voor terug.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Moto Z

Het lijkt er op dat Motorola na drie jaar stopt met het Moto X-merk. De lijn aan toestellen gaat verder als Moto Z, dus eigenlijk schuift de Moto X maar maar twee letters op. De Moto Z-naam gaat geïntroduceerd worden met twee toestellen: de Moto Z Style en Moto Z Play. Beide telefoons hebben een modulaire achterkant waar uitbreidingen in geplaatst kunnen worden, vergelijkbaar met de LG G5. De uitbreidingen voor de Moto Z-lijn heten MotoMods.

motorola moto x style review 3

De reden voor de naamsverandering is nog niet duidelijk. Een merknaam omzetten gebeurt niet vaak, maar het is niet de eerste keer dat een fabrikant een lijn aan toestellen plots een andere draai geeft qua benaming. Recentelijk heeft HTC nog het One-merk aangepast, aangezien het nieuwste toestel simpelweg de HTC 10 heet. Sony heeft tevens de Xperia Z-lijn vervangen voor de Xperia X-lijn. Wellicht zijn twee merken met een X in de naam teveel van het goede. Volgende maand weten we meer, want op 9 juni wordt de smartphonelijn volledig onthuld tijdens de Lenovo Tech World-show.

Moto G4

Vandaag heeft Motorola ook de vierde generatie van de Moto G onthuld. Het toestel heeft een groter scherm en de camera is verbeterd. De Moto G4 Plus heeft een nog betere camera, meer opslagruimte en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Meer informatie over deze toestellen lees je hier.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.