‘Motorola stopt met Moto X-merk’

Erwin Vogelaar
17 mei 2016, 19:38
1 min leestijd
‘Motorola stopt met Moto X-merk’

Volgens beroepslekker Evan Blass stoppen Lenovo en Motorola met de Moto X-lijn aan toestellen. Maar wees niet getreurd, want we krijgen er waarschijnlijk een Moto Z voor terug.

Lees verder na de advertentie.

Moto Z

Het lijkt er op dat Motorola na drie jaar stopt met het Moto X-merk. De lijn aan toestellen gaat verder als Moto Z, dus eigenlijk schuift de Moto X maar maar twee letters op. De Moto Z-naam gaat geïntroduceerd worden met twee toestellen: de Moto Z Style en Moto Z Play. Beide telefoons hebben een modulaire achterkant waar uitbreidingen in geplaatst kunnen worden, vergelijkbaar met de LG G5. De uitbreidingen voor de Moto Z-lijn heten MotoMods.

motorola moto x style review 3

De reden voor de naamsverandering is nog niet duidelijk. Een merknaam omzetten gebeurt niet vaak, maar het is niet de eerste keer dat een fabrikant een lijn aan toestellen plots een andere draai geeft qua benaming. Recentelijk heeft HTC nog het One-merk aangepast, aangezien het nieuwste toestel simpelweg de HTC 10 heet. Sony heeft tevens de Xperia Z-lijn vervangen voor de Xperia X-lijn. Wellicht zijn twee merken met een X in de naam teveel van het goede. Volgende maand weten we meer, want op 9 juni wordt de smartphonelijn volledig onthuld tijdens de Lenovo Tech World-show.

Moto G4

Vandaag heeft Motorola ook de vierde generatie van de Moto G onthuld. Het toestel heeft een groter scherm en de camera is verbeterd. De Moto G4 Plus heeft een nog betere camera, meer opslagruimte en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Meer informatie over deze toestellen lees je hier.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu