De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Heb je deze Motorola-telefoon? Dan krijg je nu een Android 12-update

Wouter Nijsen
4 april 2022, 15:03
2 min leestijd
Heb je deze Motorola-telefoon? Dan krijg je nu een Android 12-update

Motorola rolt voor een drietal smartphones de Android 12-update uit, die grote vernieuwingen met zich meebrengt. Check hier of jouw Motorola-toestel ook wordt bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Motorola rolt Android 12-updates uit

Het heeft eventjes geduurd, maar Motorola heeft voor verschillende smartphones een Android 12-update uitgebracht. Het gaat om een drietal toestellen: de Motorola Moto G30, Moto G200 en Moto G Pro. Laatstgenoemde is al een relatief oud toestel en werd medio 2020 uitgebracht in Nederland.

motorola moto g200

De Moto G200 is relatief nieuw en kun je sinds een aantal maanden kopen. De Moto G30, een budgetsmartphone met bescheiden specificaties, is sinds begin 2021 verkrijgbaar. De telefoons worden op dit moment voorzien van een Android 12-update in Nederland. In de grote Android-upgrade zit ook een recente beveiligingspatch verwerkt, die hackers en kwaadwillenden buiten de deur houdt.

Veel fabrikanten zijn bezig om hun telefoons naar de nieuwste Android-versie bij te werken. Hoe snel dat gaat, verschilt per smartphonemerk. Samsung is bijvoorbeeld vrij snel met het updaten van toestellen, net als Google – de maker van Android en de Pixel-telefoons. Andere bedrijven hebben meer tijd nodig om de nieuwste versie uit te rollen. Neem een kijkje in het Android 12 update-overzicht om te zien of jouw smartphone al aan de beurt is (geweest).

Nieuw in Android 12

Android 12 is een grote update, waarbij vooral het uiterlijk van het besturingssysteem is veranderd. Dankzij het nieuwe Material You-design ziet Android er compleet anders uit, met fraaie animaties, mooie kleurtjes en grotere knoppen. Het design is zonder twijfel dé grote vernieuwing van de update, maar er zit wel een addertje onder het gras: vooral Pixel-gebruikers kunnen genieten van Material You.

Een ander speerpunt van Android 12 is privacy. Google wil dat je meer in controle bent over welke data en permissies door je apps worden gebruikt. Hiervoor is het Privacy Dashboard in het leven geroepen. Hier kun je precies zien welke data je apps kunnen inzien, en welke permissies ze hebben.

Check ook onze video over Android 12!

Android 12 review: de grootste voor- en nadelen van de update
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G30
Motorola Moto G30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu