De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Nederland: “Deze Motorola-telefoons krijgen een update naar Android 13” – update

Michel van 't Klaphek
6 september 2022, 9:03
2 min leestijd
Motorola Nederland: “Deze Motorola-telefoons krijgen een update naar Android 13” – update

Motorola Nederland heeft aan Android Planet de updateplannen voor Android 13 laten weten. In ieder geval tien smartphones worden bijgewerkt. Wanneer de update uitrolt, is echter nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Update 06-09-2022: een woordvoerder van Motorola Nederland heeft aan Android Planet laten weten welke toestellen de Android 13-update krijgen. Het artikel is daarop aangepast, eerder hadden we hierover namelijk geen bevestiging.

Android 13 komt naar deze Motorola-telefoons

Motorola heeft bevestigd welke telefoons een update naar Android 13 krijgen. Tien Motorola-telefoons krijgen de update naar Android 13. Deze toestellen worden dus in ieder geval (op den duur) bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

Het gaat om onderstaande telefoons:

Motorola Android 13 updates

Het is logisch dat er nog meer toestellen aan de updatelijst worden toegevoegd. Zo presenteert het Amerikaanse merk later deze week een drietal fonkelnieuwe toestellen. Die komen zeer waarschijnlijk op de markt met Android 12, maar krijgen daarbij ook verschillende updates in de toekomst. Uiteraard wordt bovenstaande lijst dan bijgewerkt. Het is niet duidelijk wanneer Motorola de Android 13-updates uitrolt.

Meer over Android 13

Google bracht Android 13 vorige week uit. De nieuwste Android-versie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Pixel-smartphones en komt later naar telefoons van andere merken. Hoe snel dit proces gaat, hangt van het merk af. De ene telefoonfabrikant is sneller met het uitbrengen van updates dan de ander.

Android 13 is een minder grote update dan zijn voorganger, Android 12. De nieuwe versie voert vooral subtiele verbeteringen door, onder meer op privacygebied. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen specifieke foto’s en video’s met apps te delen. Ook hoef je fotobewerkingsprogramma’s niet langer toestemming tot al je kiekjes te geven, maar alleen de plaatjes die je wil bewerken.

Wil je weten of jouw telefoon de update naar Android 13 krijgt? Check dan onderstaand overzicht. Hierin houden we precies bij welke Android-smartphones (g)een Android 13-update krijgen.

Verder lezen: Deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) de Android 13-update

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Edge 30
Motorola Edge 30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu