De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Thomas Haenen
5 oktober 2016, 11:59
2 min leestijd
Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Motorola heeft bekend gemaakt welke smartphones een update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. Opvallend is dat enkele relatief recente modellen ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Android 7.0-update

Een dozijn Motorola-smartphones wordt bijgewerkt naar Android 7.0 Nougat, zo maakte moederbedrijf Lenovo vannacht bekend. De meeste namen zijn geen grote verrassingen. Zo zal de complete Moto Z-reeks, die bestaat uit de recente vlaggenschepen van de fabrikant, bijgewerkt worden. Ook verschillende goedkopere en oudere toestellen kunnen een update verwachten.

Google Pixel-event samenvatting

Het is haast opvallender welke toestellen we niet terug zien op de lijst. Zo ontbreekt de complete Moto E-reeks. Motorola’s goedkoopste smartphones blijven vooralsnog steken op Android 6.0 Marshmallow. Zelfs de Moto E3, die pas eerder deze maand verscheen, moet het doen met de oudere versie van Android.

Heb je een Moto G-smartphone die vorig jaar of eerder verscheen, dan hoef je ook geen update te verwachten. Het is waarschijnlijk teleurstellend nieuws voor bezitters van deze toestellen. In het verleden werden vrijwel alle Motorola-smartphones snel voorzien van de nieuwste software, maar sinds het bedrijf is overgenomen door Lenovo lijkt daar nog maar weinig van terecht te komen. De volledige lijst voor de Motorola Android 7.0-update kun je hieronder vinden.

Lenovo zegt dat de Moto Z en Moto G4 nog voor het einde van het jaar een update kunnen verwachten. De andere toestellen zijn waarschijnlijk pas later aan de beurt.

→ Lees ook: deze smartphones krijgen een Android 7.0-update

Motorola Android 7.1-update

Google introduceerde gisteren al stilletjes Android 7.1 Nougat. Deze tussentijdse update voegt onder andere een nachtmodus toe aan Android. Daarmee oogt het scherm ‘s nachts minder fel. Of en wanneer bovenstaande toestellen een update krijgen naar Android 7.1 is nog onbekend. Google heeft zelf ook nog niet bekend gemaakt wanneer het Android 7.1 beschikbaar maakt voor andere fabrikanten.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu