Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Thomas Haenen
15 september 2017, 10:01
2 min leestijd
Deze Motorola-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Motorola heeft een overzicht vrijgegeven van de smartphones die een update naar Android 8.0 (Oreo) ontvangen. Opvallende afwezige is de Moto E-reeks.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Android 8.0-update

Vrijwel alle recente Motorola-smartphones ontvangen de komende maanden een update naar Android 8.0 (Oreo), zo heeft de fabrikant aangekondigd in een blogpost. Oudere en goedkopere toestellen vallen echter buiten de boot. De complete lijst is als volgt:

De nieuwe software wordt vanaf dit najaar uitgerold.Een precieze releasedatum is nog onbekend, en waarschijnlijk is niet elk toestel tegelijk aan de beurt. De kans is groot dat sommige Motorola-gebruikers nog tot begin 2018 wachten voor ze aan de slag kunnen met Oreo.

Motorola Android 8.0-update

Geen updates voor Moto C en Moto E

Opvallender is de afwezigheid van sommige zeer recente Motorola-smartphones op de lijst. Zo krijgen de Moto C Plus, Moto E4 en Moto E4 Plus allemaal geen updates meer. Dat terwijl deze budgettoestellen in veel gevallen minder dan vier maanden oud zijn, en nog altijd verkocht wordt. Ook de Moto G4 en G4 Plus, waarvoor in 2016 nog twee jaar aan ondersteuning beloofd werd, blijven nu toch steken op Android 7.0.

Motorola is lang niet de enige fabrikant die zijn goedkope Android-smartphones op oudere software laat staan. Desalniettemin is het een frustrerende keuze van moederbedrijf Lenovo. In het verleden was Motorola juist één van de weinige merken dat wel consequent was in snelle en volledige updates. Bovendien zijn concurrenten in de budgetmarkt juist wel steeds vaker aan het updaten. Zo beloofde Nokia onlangs Android Oreo-updates voor al zijn smartphones, waaronder de goedkope Nokia 3.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert verschillende nieuwe features, waaronder notificatiekanalen. Daarmee kun je filteren welke notificaties een app je wel of niet mag sturen. Ook is er een picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat video-apps in een klein venster afgespeeld kunnen worden terwijl een andere app open staat. Op de achtergrond zijn daarnaast vele verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat Android zuiniger met je accu omgaat.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Motorola
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto C Plus
Motorola Moto C Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu