De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Motorola-smartphones worden geüpdatet naar Android Pie

Michel van 't Klaphek
16 augustus 2018, 8:28
2 min leestijd
Deze Motorola-smartphones worden geüpdatet naar Android Pie

Motorola gaat acht smartphones updaten naar Android 9.0 (Pie). De update gaat deze herfst van start, al wil dat niet zeggen dat jouw smartphone dan al aan de beurt is.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Android Pie-update: deze toestellen worden bijgewerkt

Afgelopen maand is Android Pie aangekondigd. Zoals altijd worden Googles eigen Pixel-toestellen direct bijgewerkt. Voor de eerste keer draaien ook enkele smartphones van andere fabrikanten de nieuwe Android-versie, al gaat het om een bèta. Na HTC en Sony heeft ook Motorola nu haar updateplannen bekendgemaakt. Acht Moto-smartphones worden bijgewerkt:

Opvallende afwezigen zijn de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus, die afgelopen mei uitkwamen. De update gaat ‘deze herfst’ van start en het is niet duidelijk wanneer hij afgerond wordt. Op welk moment jouw Motorola-smartphone wordt geüpdatet, valt daarom niet te zeggen.

Motorola Android Pie-update

Op basis van eerdere Android-versies kan dit wel even duren. Zo blijven enkele Motorola-telefoons momenteel nog steken op Android 7.0 (Nougat), terwijl de update naar Android 8.0 (Oreo) vorig jaar al toegezegd is. Ook de Moto G5, Moto G5S, Moto G5 Plus en Moto G5S Plus hoeven niet op een Android Pie-update te rekenen.

Wat is er nieuw in Android Pie?

Android 9.0 biedt onder meer ondersteuning voor telefoons met een inkeping aan de bovenkant, bewaakt jouw privacy beter en introduceert een nieuwe gebarenbediening. Deze ‘gestures’ vervangen de traditionele navigatieknoppen.

Ook probeert de nieuwe Android-versie jou verstandiger met je smartphone om te laten gaan, en het gebruik te beperken. Daarnaast zijn notificaties voortaan rijker en kun je bijvoorbeeld direct standaardantwoorden geven op binnenkomende berichten. Ook je accuduur wordt opgerekt omdat het scherm zijn helderheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid omgevingslicht.

→ Lees verder over de nieuwe functies in ons Android 9.0 overzicht.

Het laatste nieuws over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G6
Motorola Moto G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu