Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Ara project introduceert smartphone bestaande uit blokjes

Gijs Ettes
29 oktober 2013, 7:49
1 min leestijd
Motorola Ara project introduceert smartphone bestaande uit blokjes
Motorola Ara

Motorola bevindt zich momenteel in zwaar weer, maar weerhoudt de telefoonmaker er niet van te innoveren. Met Motorola Ara heeft de fabrikant een project gestart voor de ontwikkeling van een open hardwareplatform en de creatie van telefoons bestaande uit modules.

Met Ara wil Motorola voor hardware doen wat Android voor software heeft gedaan: het ontwikkelen van een ecosysteem waar het makkelijk instappen is en waar innovatie voorop staat. Daarbij is het belangrijk dat de gebruiker zelf beslist waartoe zijn telefoon in staat is, hoe deze eruit ziet en wat hij kost. De fabrikant verwacht dat de Module Developer`s Kit (MDK) aankomende winter al beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Ara project

Motorola Ara concept

Het zal niet als een verrassing komen dat Motorola voor Ara samenwerkt met Dave Hakkens, de Nederlander die cum laude afstudeerde aan de Eindhovense Design Academy en het duurzame blokjesconcept Phoneblocks bedacht. Phoneblocks is een smartphone die bestaat uit verschillende blokjes die verwisselbaar zijn. Daardoor is het in theorie mogelijk de processor of het geheugen te vervangen als deze traag worden.

Het filmpje dat Hakkens online plaatste van Phoneblocks werd in korte tijd miljoenen keren bekeken. Motorola hoopt dat door de Phoneblocks community in te zetten, het Motorola Ara project sneller van de grond komt en dat we op korte termijn smartphones tegemoet kunnen zien die volledig zelf samen te stellen zijn.

Geïnteresseerden die willen bijdragen aan Motorola Ara kunnen zich aanmelden als Ara Scout. Via een app kunnen ze dan foto’s, ideeën en feedback opsturen naar het Ara ontwikkelteam.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu