‘Motorola komt begin 2021 met betaalbaar vlaggenschip’

Mike Peek
25 november 2020, 9:34
2 min leestijd
‘Motorola komt begin 2021 met betaalbaar vlaggenschip’

Motorola zou begin volgend jaar een betaalbaar vlaggenschip uit willen brengen. De smartphone heet ‘Motorola Nio’ en draait mogelijk op een Snapdragon 865-chip.

Lees verder na de advertentie.

‘Betaalbaar vlaggenschip Motorola begin volgend jaar op de markt’

Motorola presenteert begin 2021 een high-end smartphone met een vriendelijk prijskaartje. Volgens het Duitse Technik News krijgt de ‘Motorola Nio’ een Snapdragon 865-chip. Die processor zit dit jaar al in veel high-end telefoons, zoals de OnePlus 8T en Sony Xperia 5 II. Motorola stopt daar naar verluidt 8 of 12GB werkgeheugen bij en 128 of 256GB opslaggeheugen.

Hoe groot het scherm van Motorola’s betaalbare vlaggenschip wordt, is nog niet bekend. De resolutie wel: die bedraagt 2520 bij 1080 pixels. Het display krijgt verder een verversingssnelheid van minimaal 90Hz. Dat betekent dat animaties er vloeiender uitzien en je soepel door sociale media scrolt. Ook zit er een pilvormig gat in het scherm, dat plaats biedt aan twee selfiecamera’s.

motorola betaalbaar vlaggenschip
Motorola bracht dit jaar met de Motorola Edge eindelijk weer een duurdere smartphone uit

Op de achterkant van de Motorola Nio vinden we drie camera’s. De primaire sensor heeft een resolutie van 64 megapixel. Daarnaast zit er een 16 megapixel-groothoeklens op de smartphone. Met de derde camera kun je geen foto’s maken. Dat is namelijk een dieptesensor die zorgt voor mooiere portretten.

Motorola lijkt zich te richten op de onderkant van het topsegment. De Nio gaat vermoedelijk de concurrentie aan met telefoons als de Samsung Galaxy S20 FE en Google Pixel 5. Dat zijn smartphones voor mensen die wel een high-end toestel willen, maar niet bereid zijn om 1000 euro of meer te betalen.

Motorola flirt weer met het hogere prijssegment

Motorola lanceerde dit jaar voor het eerst sinds tijden twee telefoons in het hogere prijssegment: de Motorola Edge en Motorola Edge Plus. Die laatste variant is officieel niet in Nederland te koop. Sommige webwinkels bieden de smartphone echter toch aan.

Of de Motorola Nio wél naar Nederland komt, is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond dit toestel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de gratis Android Planet-app.

Motorola Edge review: 3 redenen om 'm wel (en niet) te kopen

Lees meer nieuws over Motorola:

Bron: Technik News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu