Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola: ‘Maandelijkse beveiligingsupdates zijn moeilijk’

Thomas Haenen
27 juli 2016, 15:15
2 min leestijd
Motorola: ‘Maandelijkse beveiligingsupdates zijn moeilijk’

De Moto Z en Moto Z Force zullen waarschijnlijk geen maandelijkse beveiligingsupdates krijgen. Hoewel Motorola regelmatige updates belooft, is het te moeilijk om ze maandelijks uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Motorola beveiligingsupdates

Google brengt maandelijks een beveiligingsupdate uit voor Android, maar er zijn helaas maar weinig fabrikanten die hun updates zo snel uitrollen voor hun toestel. Ook Lenovo waarschuwt gebruikers nu om niet maandelijks nieuwe software te verwachten voor de Moto Z en Z Force, de verse vlaggenschepen van de fabrikant. Motorola beveiligingsupdates zullen regelmatig beschikbaar worden gemaakt, maar zeker niet maandelijks, geeft de fabrikant aan in een statement tegenover Ars Technica.

moto g4 uitg1

“Motorola begrijpt dat het up-to-date houden van smartphones met Android-beveiligingsupdates belangrijk is voor onze klanten. We streven er naar om updates zo snel mogelijk uit te brengen. Echter, omdat voor de uitrol uitgebreide tests en certificaties nodig zijn, is het moeilijk dit op maandelijkse basis voor al onze toestellen te doen,” aldus de fabrikant. “Het is efficienter voor ons om meerdere beveiligingsupdates te bundelen in één grotere patch of in een upgrade naar een nieuwe versie van Android.

Twee jaar geleden was Motorola nog een onderdeel van Google en stonden snelle updates centraal. Bracht Google een update uit voor Android, dan kon je er op rekenen dat deze binnen enkele dagen voor Motorola-toestellen beschikbaar was. Daarmee stonden de Moto’s haast op gelijke voet met Googles eigen Nexus-lijn.

Na de overname door Lenovo verscheen nieuwe software minder snel, al heeft ook de Chinese fabrikant zich nog geruime tijd ingezet voor relatief tijdige updates. Nu lijkt Lenovo aan te geven dat het tijdperk van de snelle, complete updates definitief voorbij is.

Moto G4 updates

Toch maakt Lenovo zich nog altijd hard voor uitgebreide ondersteuning van vrijwel zijn complete assortiment. Zo beloofde de fabrikant dat de Moto G4 en G4 Plus, die eerder dit jaar verschenen, de komende jaren ondersteund wordt. De goedkope Android-smartphone wordt gelanceerd met Android 6.0 Marshmallow, maar zal in de toekomst minimaal updates naar Android 7.0 Nougat én Android O ontvangen. Dat is redelijk uniek te noemen: budgettoestellen kunnen doorgaans juist nooit rekenen op updates.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu