Motorola Droid 250.000 keer verkocht in eerste week

motorola droidAdvertenties voor de Motorola Droid zijn bijna niet te ontlopen als je in de VS woont. Dat blijkt te werken: in het eerste weekend werden er al 100.000 verkocht en nu blijkt uit nieuwe schattingen dat er na een week al 250.000 Motorola Droids over de toonbank zijn gegaan. Dat is minder dan de 1.6 miljoen exemplaren van de iPhone 3GS die Apple in juni verkocht. De cijfers komen trouwens van Flurry, een advertentiebureau dat naar het gebruik van applicaties op het netwerk kijkt. Volgens hen maken 2 van de 3 iPhones en Android-toestellen gebruik van applicaties die Flurry-gegevens leveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Uit de cijfers blijkt dat de Droid het bestverkopende Android-toestel tot op heden is. De vergelijking met de Apple iPhone is trouwens niet echt eerlijk, want Apple heeft het toestel in 8 landen wereldwijd gelanceerd terwijl de Droid alleen maar in de VS te koop is. Bovendien had de iPhone zich met 25 miljoen verkochte toestellen al bewezen. Flurry zag sinds oktober een 94% groei in Android-projecten en dat is wel te begrijpen als je ziet hoeveel Android-aankondigingen er de afgelopen weken zijn geweest.

Hieronder zie je een lijstje met verkoopcijfers van drie populaire toestellen. De myTouch is gelijk aan de HTC Magic:
myTouch-Droid-3GS

droid cameraToch is de Droid isniet helemaal zonder kleerscheuren gelanceerd. Er bleek een probleem met de autofocus van de Droid-camera, waarbij rode hoeken ontstonden bij het maken van foto’s. Dat probleem blijkt opeens weer verdwenen. Het probleem blijkt ook te verhelpen door de lens met een zacht doekje te poetsen. Mogelijk zat er residu of vettige film op de lens, waardoor de autofocus niet goed werkte.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.