Motorola Droid 250.000 keer verkocht in eerste week

Redactie
17 november 2009, 15:44
1 min leestijd
Motorola Droid 250.000 keer verkocht in eerste week
motorola droid

Advertenties voor de Motorola Droid zijn bijna niet te ontlopen als je in de VS woont. Dat blijkt te werken: in het eerste weekend werden er al 100.000 verkocht en nu blijkt uit nieuwe schattingen dat er na een week al 250.000 Motorola Droids over de toonbank zijn gegaan. Dat is minder dan de 1.6 miljoen exemplaren van de iPhone 3GS die Apple in juni verkocht. De cijfers komen trouwens van Flurry, een advertentiebureau dat naar het gebruik van applicaties op het netwerk kijkt. Volgens hen maken 2 van de 3 iPhones en Android-toestellen gebruik van applicaties die Flurry-gegevens leveren.

Uit de cijfers blijkt dat de Droid het bestverkopende Android-toestel tot op heden is. De vergelijking met de Apple iPhone is trouwens niet echt eerlijk, want Apple heeft het toestel in 8 landen wereldwijd gelanceerd terwijl de Droid alleen maar in de VS te koop is. Bovendien had de iPhone zich met 25 miljoen verkochte toestellen al bewezen. Flurry zag sinds oktober een 94% groei in Android-projecten en dat is wel te begrijpen als je ziet hoeveel Android-aankondigingen er de afgelopen weken zijn geweest.

Lees verder na de advertentie.

myTouch-Droid-3GS

Hieronder zie je een lijstje met verkoopcijfers van drie populaire toestellen. De myTouch is gelijk aan de HTC Magic:

droid camera

Toch is de Droid isniet helemaal zonder kleerscheuren gelanceerd. Er bleek een probleem met de autofocus van de Droid-camera, waarbij rode hoeken ontstonden bij het maken van foto’s. Dat probleem blijkt opeens weer verdwenen. Het probleem blijkt ook te verhelpen door de lens met een zacht doekje te poetsen. Mogelijk zat er residu of vettige film op de lens, waardoor de autofocus niet goed werkte.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's