De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Motorola Edge Plus specificaties verschenen: high-end smartphone voor Europa’

Colin Baak
26 februari 2020, 10:56
2 min leestijd
‘Motorola Edge Plus specificaties verschenen: high-end smartphone voor Europa’

Er is een tweet verschenen met vermeende specificaties van de Motorola Edge Plus. Dit toestel lijkt het eerste high-end toestel te worden van Motorola in lange tijd. Of de smartphone ook in Europa verschijnt is nog de vraag, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Motorola Edge Plus specificaties

Via een tweet van Mishaal Rahman, editor bij XDA-Developers, zijn er specificaties verschenen van de Motorola Edge Plus. In januari liet dit toestel zich ook al zien via benchmarksite Geekbench. Wel zijn de nu genoemde specificaties iets anders dan toen. Volgens het nieuwe bericht is de Snapdragon 865-chip de krachtbron van het toestel. Die processor is de snelste van fabrikant Qualcomm voor 2020 en is ook in verschillende andere high-end toestellen te vinden.

Er is volgens de geruchten 12GB werkgeheugen aan boord en een scherm van 6,67 inch. Dat display krijgt een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en een ververssnelheid van 90Hz. Die hoge frequentie zorgt ervoor dat het scherm per seconde 90 maal ververst. Tijdens het scrollen in apps of op websites en bij sommige games maakt dat de ervaring nog vloeiender. De nieuwe Galaxy S20 van Samsung heeft een nog hogere ververssnelheid van 120Hz.

Motorola Edge Plus

Of het gaat om een amoled- of lcd-paneel wordt niet genoemd in het bericht. Wel gaat het om een afgerond scherm, waarschijnlijk aan beide zijkanten. Tot slot krijgt de accu een capaciteit van iets meer dan 5000 mAh, maar helemaal precies weet Mishaal dit niet. In de tweet lezen we ook de naam van de Amerikaanse provider Verizon. Daardoor zou het kunnen dat het toestel in Amerika exclusief via deze provider te koop zal zijn.

Europese release waarschijnlijk

Dit toestel zou volgens geruchten waarschijnlijk gepresenteerd gaan worden op het Mobile World Congress, maar dat event werd geannuleerd vanwege angst voor het coronavirus. Als dat verhaal klopt verwachten we ook dat het nieuwe high-end toestel in Europa wordt uitgebracht.

Het laatste high-end toestel wat Motorola heeft uitgebracht is de Moto Z3 in augustus 2018, maar in Europa is dat toestel niet verschenen. Die smartphone maakte ook gebruik van Moto Mods. Dat zijn modulaire accessoires die op de achterkant van bepaalde Motorola-telefoons geklikt kunnen worden voor nog meer functionaliteit. Daarbij kun je denken aan een extra batterij, camera of bijvoorbeeld een 5G-module.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Edge
Motorola Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu