‘Betaalbare Motorola Edge krijgt 90Hz-watervalscherm en drievoudige camera’

Michel van 't Klaphek
15 maart 2020, 10:26
2 min leestijd
‘Betaalbare Motorola Edge krijgt 90Hz-watervalscherm en drievoudige camera’

Lenovo brengt binnenkort een opvallende middenklasser uit. De Motorola Edge valt vooral op dankzij het scherm, dat over de behuizing ‘heen valt’.

‘Motorola Edge krijgt bijzonder scherm’

Dat blijkt uit foto’s die XDA Developers online heeft gezet. De website kreeg deze toegespeeld door iemand die betrokken is bij het productieproces van het toestel. XDA is zodoende op de hoogte van vrijwel alle details. Vooral het zogeheten watervalscherm (6,67 inch) trekt de aandacht. Het display loopt aan beide zijkanten via een kromming vloeiend door in de achterkant.

motorola edge scherm

Deze achterzijde biedt plaats aan drie verticaal geplaatste camera’s. De primaire 64 megapixel-camera wordt bijgestaan door een 16 megapixel-groothoeklens en 8 megapixel-telelens. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

De vingerafdrukscanner wordt onder het scherm van de Motorola Edge verwerkt. Volgens XDA kunnen gebruikers straks zelf kiezen of het display een ververssnelheid van 60 of 90Hz heeft. Laatstgenoemde levert betere beelden op, maar verbruikt wel meer stroom. Motorola zou tevens een automatische modus toevoegen, die op basis van jouw voorkeuren zelfstandig een ververssnelheid kiest.

Lees verder: 60Hz, 90Hz en verder: ververssnelheid van smartphoneschermen uitgelegd

motorola edge scherm 2

Middenklasser met hoogwaardig uiterlijk

In tegenstelling tot de Motorola Edge Plus, die afgelopen februari voor het eerst opdook, wordt de ‘gewone’ Motorola Edge geen vlaggenschip, maar een middenklasser. Dat blijkt uit de specificaties van het toestel. Volgens de bron krijgt de smartphone een Snapdragon 765-chip, 6GB RAM en 128GB opslag. Wel is er een micro-sd-kaartslot aanwezig. Bovendien heeft de smartphone een koptelefooningang en draait hij bij uitkomst op Android 10.

Tot slot speculeert XDA Developers dat de Motorola Edge binnenkort wordt aangekondigd. Volgens de website wilde Lenovo, de eigenaar van het smartphonemerk, het toestel eerst op MWC 2020 aankondigen. Deze telecombeurs ging echter niet door vanwege het coronavirus. De adviesprijs is onduidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de Motorola Edge? Download dan de gratis Android Planet-app voor je smartphone, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. We houden je dan dagelijks of wekelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Edge
Motorola Edge

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's