Motorola gaat op korte termijn Android-tablet maken

Redactie
29 mei 2010, 18:02
1 min leestijd
Motorola gaat op korte termijn Android-tablet maken
motorola tablet

Motorola is van plan om naast telefoons ook tablets uit te brengen. Er is grote kans dat zo’n tablet op Android draait. CEO Sanjay Jha is er echter nog vaag over: hij kan zich voorstellen dat de tablets op Android draaien, maar kan er nog geen uitsluitsel over geven. Afgelopen CES 2010 liet Motorola al een multimedia-tablet zien (zie foto).

Motorola zei toen dat de tablet in het vierde kwartaal op de markt komt voor ongeveer 300 dollar. Het prototype draaide op een NVIDIA-chip en was voorzien van Android. Maximaal 32 GB extern geheugen was beschikbaar voor het opslaan van video’s, maar streaming via een draadloos netwerk bleek ook mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Het eerste apparaat komt binnenkort al op de markt, zei Jha op een conferentie in New York. Hij liet daarbij weten dat tablets met een schermgrootte tussen 7 en 10 inch in opkomst zijn en dat hierop dan ook de focus ligt. “Bijna alle energie van Motorola” is gericht op Android, zo gaf de topman toe. De tablet die Motorola gaat ontwikkelen is ook geschikt om op de televisie aan te sluiten, om bijvoorbeeld video af te spelen op een groter scherm. Daarnaast komen er nieuwe high-end Android-toestellen aan, waaronder de al een paar keer uitgelekte Motorola Droid Shadow.

Categorie: Tablets
Spotlights: Android, Motorola, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's