De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Verrassend: ‘Motorola laat groothoeklens weg bij nieuwste smartphone’

Wouter Nijsen
4 juli 2022, 11:03
2 min leestijd
Verrassend: ‘Motorola laat groothoeklens weg bij nieuwste smartphone’

Volgens een nieuw gerucht werkt Motorola aan een high-end smartphone met de focus op camera’s, maar zonder een groothoeklens. Dat is opvallend, want bijna iedere Android-telefoon heeft zo’n camera.

Lees verder na de advertentie.

‘Motorola schrapt groothoeklens’

Als je tegenwoordig een Android-telefoon koopt, ben je er vrijwel zeker van dat ‘ie naast een hoofdcamera ook een groothoeklens heeft. Hiermee kun je als het ware ‘uitzoomen’ en veel meer op beeld zetten dan met de normale camera. Handig voor als je landschappen en grote steden wil fotograferen.

Zelfs de allergoedkoopste smartphones hebben tegenwoordig een groothoeklens, maar Motorola zou deze feature willen schrappen voor zijn nieuwste telefoon. Het bedrijf heeft namelijk een afbeelding gedeeld waarop de brandpuntsafstanden van de camera’s van de Moto X30 Pro te zien zijn.

Motorola Moto G52 review

Die maken duidelijk dat het toestel een reguliere hoofdcamera heeft, een telelens met beperkte optische zoom en nog eentje die verder inzoomt. Een groothoeklens lijkt dus te ontbreken en daarmee gooit Motorola het over een andere boeg dan bijna iedere andere smartphonemaker. Waarom het bedrijf de groothoeklens weglaat, is niet duidelijk.

De Moto X30 Pro zou ook opvallen door de enorm hoge resolutie van de hoofdcamera: 200 megapixel. Ter vergelijking: andere high-end toestellen als de Samsung Galaxy S22 en Google Pixel 6 (Pro) hebben een camera van ‘slechts’ 50 megapixel. De nieuwe Moto-telefoon wordt waarschijnlijk later deze maand onthuld.

Meer Motorola-toestellen

Motorola introduceerde de afgelopen tijd al de nodige toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de Motorola Moto G42, Moto G52 en Moto G62. Dit zijn betaalbare smartphones die minder dan 300 euro kosten. De Moto G52 hebben we onlangs getest in een uitgebreide review. Meer weten? De conclusie van de recensie lees je alvast hieronder.

De Motorola Moto G52 is een betaalbare Android-smartphone met duidelijke voor- en nadelen. Zo heeft het toestel een goed scherm, grote batterij die snel oplaadt en een licht design. De camera’s hebben duidelijke beperkingen, maar voor 249 euro kun je ook geen wonderen verwachten.

Een flink minpunt is het updatebeleid van Motorola, waardoor de telefoon niet zo toekomstbestendig is. Dat komt ook door het ontbreken van 5G én een snelle processor. De telefoon is nu al niet zo rap en we vragen ons af hoe dat na één of twee jaar gebruik is. Concluderend is de Moto G52 niet een absolute aanrader, maar ook zeker geen miskoop.

→ Lees de volledige Motorola Moto G52 review

Review Motorola Moto G52: alles op een rij over deze budgettelefoon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu