De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Motorola heeft afgelopen kwartaal 32 miljoen dollar verloren

Redactie
28 oktober 2011, 16:00
2 min leestijd
Motorola heeft afgelopen kwartaal 32 miljoen dollar verloren
Motorola heeft afgelopen kwartaal 32 miljoen dollar verloren

Motorola Mobility heeft in het derde kwartaal van 2011 zo’n 32 miljoen dollar verlies geleden. In tegenstelling tot wat de cijfers zeggen gaat het juist redelijk goed met de mobiele tak van Motorola. Dat het bedrijf verlies lijdt heeft ermee te maken dat het afgelopen kwartaal veel is afgeschreven. Kijk je puur naar de productie van onder andere telefoons en tablets dan zou het bedrijf juist 32 miljoen dollar winst maken. De omzet steeg het derde kwartaal met zo’n tien procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet van Motorola Mobility is 3,26 miljard dollar.

In het derde kwartaal van 2011 wist Motorola 11,6 miljoen telefoon te verschepen en 4.8 miljoen smartphones. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werden 3.8 miljoen smartphones verscheept. Er werden 100.000 Xoom-tablets verscheept. In het tweede kwartaal wist Motorola nog 440.000 Xoom’s te verschepen. Dat betekent dat de vraag naar de Android-tablet een stuk minder is. Hoeveel exemplaren precies verkocht zijn is niet duidelijk, maar het totale aantal het afgelopen kwartaal is dus naar verwachting minder dan 100.000 stuks.

Lees verder na de advertentie.

Motorola heeft tijdens de presentatie van de jaarcijfers ook meer informatie gegeven over de toekomstige overname door Google. 17 november zullen de aandeelhouders beslissen over de overname. Ook moet deze nog deal nog juridisch worden goedgekeurd in onder meer de Verenigde Staten, Europa, Canada, China, Israël, Rusland, Taiwan en Turkije. Motorola heeft 18 miljoen dollar weggezet om de overname in goede banen te leiden. Verwacht wordt dat eind 2011 of begin 2012 de deal afgerond zal worden.

Ook als de overname van Motorola Mobility door Google niet wordt goedgekeurd lijkt het dat de toekomst voor Motorola er rooskleurig uit ziet. Het bedrijf heeft een lading nieuwe producten in de maak waaronder de Motorola Droid RAZR en de Motorola Motoactv die onlangs zijn aangekondigd. Opvallend is wel dat het bedrijf het meeste geld niet verdient met smartphones met maar set-top boxen. Dit leverde Motorola Mobility het afgelopen kwartaal 825 miljoen dollar op, een daling van tien procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu