Motorola heeft minstens 10 Android-toestellen in de maak

android motorolaMotorola is flink bezig om in te zetten op Android: ze werken aan minstens 10 Android-toestellen waarvan de eerste dit jaar op de markt komen. Dat blijkt uit uitspraken van Eric Bos, countrymanager van Motorola Benelux. Het gaat daarbij niet alleen om dure toestellen, maar er zullen ook goedkopere toestellen bij zijn. Motorola gaat het besturingssysteem op een aantal punten aanpassen aan eigen wensen en aan de wensen van de mobiele operators. Eigenlijk zijn de uitspraken van Bos niet veel anders dan wat zijn Amerikaanse baas Sanjay Jha ook al heeft gezegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Jha vertelde al een aantal keren in de Amerikaanse media en in presentaties op conferenties dat Android dé redding gaat brengen voor Motorola. Hij vertelde ook dat ze goedkope Android-toestellen gaan uitbrengen en ze het besturingssysteem ingrijpend willen aanpassen.

Jha sprak in presentaties ook over de nadruk die Motorola gaat leggen op sociale netwerkfuncties. Countrymanager Eric Bos deed dat niet, maar hij zegt wel dat diensten van operators in de firmware opgenomen zullen worden. Of dat gunstig is? Bij Windows Mobile-toestellen van HTC doen mensen juist erg veel moeite om de operator-ROM’s van bijvoorbeeld T-Mobile te vervangen door een neutrale ROM.

motorola androidDe foto’s bij dit artikel tonen foto’s van Motorola-prototypes waarvan werd gedacht dat ze op Android draaien.

Via: Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.