De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola gaat volgend jaar weer high-end smartphones uitbrengen

Sten de Bruijn
4 december 2019, 13:33
2 min leestijd
Motorola gaat volgend jaar weer high-end smartphones uitbrengen

Motorola focust zich voornamelijk op budgetsmartphones en heeft daar best wat succes mee, maar gaat volgend jaar ook weer high-end smartphones uitbrengen. Het bedrijf zou ‘begin 2020’ met een nieuw vlaggenschip komen, die draait op de onlangs aangekondigde Snapdragon 865-chip.

Lees verder na de advertentie.

High-end smartphones van Motorola

Sergio Buniac, de directeur van Motorola, heeft tijdens de Snapdragon Summit in Hawaii, waar ook de Snapdragon 865-chip is aangekondigd, verteld dat het bedrijf volgend jaar high-end smartphones gaat uitbrengen. De fabrikant wil zich bovendien gaan richten op 5G, maar houdt verdere details nog even voor zich.

Moto Camera-update 2018

Het is onduidelijk welke high-end smartphones Motorola volgend jaar precies wil uitbrengen, en het is alweer een tijdje geleden dat de fabrikant voor het laatst een toestel met de beste mobiele hardware uitbracht. De laatste high-end telefoon van Motorola, de Moto Z3, werd nooit in de Benelux uitgebracht en de Moto Z3 Play die hier wel verscheen, draaide op de midrange Snapdragon 636-chip.

Het bedrijf presenteerde onlangs de Motorola Razr, een klaptelefoon met een opvouwbaar scherm en adviesprijs van 1599 euro. Dit toestel beschikt echter niet over high-end specificaties, maar heeft een minder krachtige Snapdragon 710-chip, 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Het is overigens nog niet duidelijk of en wanneer de Razr in Nederland verschijnt.

Lees ook: onze uitgebreide preview van de Motorola Razr

Moto G- en One-smartphones

Motorola heeft zich de afgelopen jaren vooral op het midden- en budgetsegment gericht. De fabrikant kwam vorig jaar met de Moto G6-serie en presenteerde nog geen jaar later de Moto G7-reeks, die uit maar liefst vier telefoons bestaat. Hierbij gaat het om de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play. Vorige maand kwam het bedrijf alweer met de Moto G8 Plus, die in Nederland voor 269 euro wordt verkocht.

Daarnaast kwam Motorola met verschillende toestellen in de One-reeks, waarvan een aantal onderdeel zijn van het Android One-programma. De Motorola One Vision, One Action en oudere One horen bijvoorbeeld bij dit programma en zijn daardoor verzekerd van langdurige software-ondersteuning. Andere toestellen, zoals de One Macro en One Zoom, horen daarentegen niet bij dit programma.

Blijf op de hoogte van al het Motorola-nieuws door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Later deze week komen we met een uitgebreide review van de Moto G8 Plus.

Meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu