Motorola introduceert de DEXT (CLIQ) met eigen Android-interface Motoblur
Wouter Nijsen

In navolging van de Sense interface van HTC komt ook Motorola met een eigen Android-interface genaamd Motoblur. Motoblur integreert al je contacten op één plaats. Hierbij gaat het om alle contactgegevens zoals e-mailadressen, Twitter, Facebook en MySpace. Al deze gegevens zijn via widgets vanaf je homescreen beschikbaar. Deze zogenaamde ‘happenings-widgets’  geven een overzicht van de status van je vrienden binnen de verschillende sociale netwerken. Het eerste toestel dat de Motoblur-interface krijgt is de Motorola DEXT, die in de VS een eigen naam krijgt: Motorola CLIQ.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Motorola CLIQ zal in de VS exlusief via T-Mobile worden aangeboden. Daarnaast komt het toestel beschikbaar in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Op de website van T-Mobile in de VS zijn al details te vinden, zoals de kleurstelling: je hebt de keuze uit wit en zwart. Een lanceerdatum staat er nog niet bij, behalve een vage aanduiding ‘vierde kwartaal’; wel kun je het toestel bij afsluiting van een abonnement gratis krijgen. Een Nederlandse operator heeft zich nog niet gemeld voor de Motorola CLIQ.

De Motorola DEXT/CLIQ draait op Android 1.5, is voorzien van de Motoblur-skin en is volgens Motorola de “eerste telefoon met sociale skills”. Het toestel heeft een 3,1 inch scherm met resolutie van 320 x 480 pixels, 3G, Wi-Fi, een 5 megapixel camera die ook video’s in 24 fps kan schieten. Binnenin draait een Qualcomm MSM7201a-processor.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.