Motorola introduceert de DEXT (CLIQ) met eigen Android-interface Motoblur

Wouter Nijsen
11 september 2009, 15:42
1 min leestijd
Motorola introduceert de DEXT (CLIQ) met eigen Android-interface Motoblur

In navolging van de Sense interface van HTC komt ook Motorola met een eigen Android-interface genaamd Motoblur. Motoblur integreert al je contacten op één plaats. Hierbij gaat het om alle contactgegevens zoals e-mailadressen, Twitter, Facebook en MySpace. Al deze gegevens zijn via widgets vanaf je homescreen beschikbaar. Deze zogenaamde ‘happenings-widgets’  geven een overzicht van de status van je vrienden binnen de verschillende sociale netwerken. Het eerste toestel dat de Motoblur-interface krijgt is de Motorola DEXT, die in de VS een eigen naam krijgt: Motorola CLIQ.

De Motorola CLIQ zal in de VS exlusief via T-Mobile worden aangeboden. Daarnaast komt het toestel beschikbaar in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Op de website van T-Mobile in de VS zijn al details te vinden, zoals de kleurstelling: je hebt de keuze uit wit en zwart. Een lanceerdatum staat er nog niet bij, behalve een vage aanduiding ‘vierde kwartaal’; wel kun je het toestel bij afsluiting van een abonnement gratis krijgen. Een Nederlandse operator heeft zich nog niet gemeld voor de Motorola CLIQ.

De Motorola DEXT/CLIQ draait op Android 1.5, is voorzien van de Motoblur-skin en is volgens Motorola de “eerste telefoon met sociale skills”. Het toestel heeft een 3,1 inch scherm met resolutie van 320 x 480 pixels, 3G, Wi-Fi, een 5 megapixel camera die ook video’s in 24 fps kan schieten. Binnenin draait een Qualcomm MSM7201a-processor.

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's