De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola Moto X geïntroduceerd

Redactie
1 augustus 2013, 21:44
2 min leestijd
Motorola Moto X geïntroduceerd
motorola moto x

Motorola heeft donderdagavond de Moto X 2013 gepresenteerd, de eerste smartphone van Motorola en Google. Vrijwel alles van het toestel was al gelekt. Motorola hoopt een flink aantal zielen met de Moto X te winnen en gooit hiervoor alles in de strijd.

De Motorola Moto X komt beschikbaar in maar liefst 504 verschillende versies. Dit komt omdat geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee voorkanten (wit en zwart), 18 achterkanten (verschillende kleuren en zelfs houtsoorten) en zeven verschillende accent-kleuren voor onder andere de cameralens en knoppen.

Lees verder na de advertentie.

white-moto-x-630

Het toestel is voorzien van een 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie en een X8 Mobile Computing System-chip die grotendeels gebaseerd is op de Qualcomm Snapdragon S4-chip. Motorola meldt dat deze chip specifiek voor de Moto X gemaakt is en de smartphone enorm zuinig met de energie om laat gaan.

Deze energiezuinigheid is nodig, omdat de Moto X altijd naar je luistert. De gebruiker kan, naar eigen wens, de eerste eerste keer als de Moto X opstart drie keer de woorden ‘Okay Google Now’ zeggen. Hierna luistert de smartphone naar jouw spraakcommando’s.

Camera-app opstarten met een simpele handbeweging

moto x 2

De camera-app van de Moto X is met een handbeweging op te starten. Als je de Moto X vasthoudt, draai je daarvoor drie keer met je hand op en neer. Dit activeert de camera-app van de 10 megapixel-camera.

Daarnaast laat de Moto X alle actieve notificaties direct op het homescherm zien door middel van een subtiel icoon. Het icoon pulseert wanneer je een notificatie hebt ontvangen. Als de gebruiker met zijn vinger op het icoon drukt, kan hij of zij naar naar een kant swipen om de content van de notificatie te weergeven.

Vrijwel stock Android, maar ook een Google Edition op komst

De Moto X draait op Android 4.2.2, met een vrijwel complete stock-versie van Googles mobiele besturingssysteem. Onder andere de camera-app en de launcher zijn ietwat aangepast, maar de software blijft vrijwel gelijk ogen aan hetgeen de Nexus-toestellen draaien.

De Moto X krijg een prijskaartje van 199 dollar (16GB, met contract) en wordt voorlopig alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. Het 16GB-model zonder contract kost 575 dollar. Motorola heeft daarnaast een speciale Google Play-versie aangekondigd die een échte stock-versie van Android draait.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto X 2013
Motorola Moto X 2013

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu