Motorola kondigt Motodev voor Android aan

Redactie
24 juli 2009, 19:20
1 min leestijd
Motorola kondigt Motodev voor Android aan
Motodev

Motorola heeft al eerder aangekondigd dat ze grootse plannen met Android hebben. Android moet het bedrijf weer uit het slop trekken en dat gaan ze doen met toestellen die op allerlei punten zijn aangepast. Geen standaard Android dus, maar toestellen waarbij sociale netwerkfuncties bijvoorbeeld centraal staan. Om deze plannen te realiseren heeft Motorola vandaag een nieuw programma aangekondigd met de naam Motodev. Dit is een ontwikkelaarsprogramma waarmee developers toegang krijgen tot tools om Android-applicaties te maken.

Dat lijkt wat dubbelop, want Google brengt voor ontwikkelaars ook al een SDK uit. Motodev bestaat uit het App Accelerator Program en de Motodev Studio voor Android. Het eerste is een programma waarmee ontwikkelaars hulp krijgen bij het ontwikkelen en promoten van hun applicaties. Ze krijgen bijvoorbeeld vroegtijdig de beschikking over nieuwe Motorola-toestellen om bij het testen en debuggen te gebruiken. Motodev Studio is een Eclipse-omgeving die samenwerkt met Google’s eigen SDK. Er zitten bijvoorbeeld toestel-emulators en ontwerptools in.

Lees verder na de advertentie.

Om de ontwikkelaars op weg te helpen is er op 6 oktober 2009 een Motodev Summit in San Diego, waar je andere Android-ontwikkelaars kunt ontmoeten en workshops kunt volgen. Op 12 augustus start de inschrijving voor het evenement.

Aankondiging: persbericht Motorola

Categorie: Firmware
Spotlights: Android, Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's