Nieuwe Motorola Moto E met 4G en grotere accu komt in maart
Redactie

Motorola heeft vandaag de nieuwe Moto E aangekondigd, de opvolger van de budgetsmartphone die de fabrikant in 2014 uitbracht. Het nieuwe model heeft 4G-ondersteuning, een 64-bit processor en een iets groter 4,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de nieuwe Moto E

nieuwe moto e 2015De nieuwe Moto E heeft een groter scherm en – in tegenstelling tot zijn voorganger – ondersteuning voor 4G. Ook is er nu een vga-frontcamera aanwezig en standaard Android 5.0 Lollipop. De camera is uiterst geschikt voor het schieten van selfies; door twee keer met het toestel te schudden, activeer je hem. Als je vervolgens nog een keer schud, wissel je naar de selfiecamera.  Aan de achterzijde is een 5 megapixel-camera te vinden en het toestel wordt aangedreven door een 64-bit quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410) en 1GB aan werkgeheugen.

Wel heeft de accu van de nieuwe Moto E een upgrade gekregen. Deze heeft nu 2390 in plaats van 1980 mAh. Het budgettoestel moet daarmee minstens een dag vooruit kunnen op één acculading.  Daarnaast zijn er apart verkrijgbare Motorola Bands en Grip Shell-hoesjes waarmee je de smartphone kunt personaliseren. De opslagruimte bedraagt 8GB en uitbreidbaar.

De Moto E 2015-editie is vanaf volgende maand beschikbaar in 40 landen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De adviesprijs van het toestel bedraagt 129 euro in Nederland.

Update: Moto E 2015 aanbiedingen

De nieuwe Moto E met 4G is een aantrekkelijk budgettoestel, zowel los als in combinatie met een abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen van dit moment voor de Moto E 2015 met abonnement.

Het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.