Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google verkoopt Motorola aan Lenovo, maar blijft eigenaar van meeste patenten

Redactie
29 januari 2014, 23:45
1 min leestijd
Google verkoopt Motorola aan Lenovo, maar blijft eigenaar van meeste patenten
motorola

Lenovo heeft Motorola Mobility van Google gekocht voor een bedrag van 2,91 miljard dollar. Google nam Motorola in 2011 over voor 12,5 miljard dollar. De internetgigant blijft eigenaar van de meeste Motorola-patenten. In totaal gaan 2000 patenten en een licentie op de overige patenten naar Lenovo.

Lenovo betreedt door de overname zowel de Amerikaanse als Europese smartphonemarkt. Er gingen al langer geluiden dat Google van Motorola af wilde. Zo zou Google zijn mobiele divisie willen afstoten om zich te focussen op Android in plaats van devices. Ook zouden de patenten van Motorola te weinig royalties opleveren voor Google. Motorola draait elk kwartaal enkele honderden miljoenen dollars verlies.

“Lenovo heeft de expertise en geschiedenis om Motorola te veranderen in een grote speler binnen de Android-wereld”, aldus Google-ceo Larry Page. “Door de verkoop kan Google zich richten op de innovatie binnen het Android-platform en -ecosysteem.”

Lees verder na de advertentie.

Wil Google stoppen met de Nexus-lijn?

Eerder ging het gerucht dat Google in 2015 met de Nexus-lijn wilde stoppen. Door de overname van Motorola door Lenovo en de uitspraken van Page lijkt het erop dat Google gaat stoppen met eigen devices uit te brengen. Zo zou Google zich enkel gaan richten op Android, en kunnen fabrikanten de devices op de markt gaan brengen. De Google Play Edition-toestellen – normale smartphones en tablets met stock Android – zouden de Nexus-lijn en Googles Motorola-lijn gaan vervangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu