Motorola Milestone in Duitsland kopen, kan dat?

Redactie
11 november 2009, 10:56
2 min leestijd
Motorola Milestone in Duitsland kopen, kan dat?
motorola milestone

In Duitsland is de Motorola Milestone al te koop voor 481 euro via mobiele operator O2. Is het een idee om je Milestone in Duitsland te halen? Er blijkt een afbetalingsregeling aan vast te zitten, die je echter ook in één keer kunt afbetalen. Een vriend met Duitse bankrekening komt echter wel van pas. In Duitsland kun je zonder problemen een prepaid-simkaart aanschaffen, als je maar wel je paspoort laat zien. Met het kopen van een los toestel zoals de Milestone ligt dat anders: O2 verkoopt de Milestone weliswaar voor 481 euro zonder abonnement, maar er zit een addertje onder het gras.

Het gaat namelijk om een afbetalingsregeling met de naam O2 My Handy: je betaalt bij aanschaf 1 euro en daarna maandelijks 20 euro totdat je 24 maanden later het volledige bedrag hebt afbetaald. Je sluit dus geen abonnement af, maar wel een contract waarin je vastlegt dat de eerste maandelijkse betaling 21 dagen later van je rekening wordt afgeboekt. Je geeft hiervoor een automatisch incasso-opdracht aan O2. Je kunt als klant maximaal 3 van deze koopcontracten afsluiten. Op elk moment kun je het nog resterende totaalbedrag overmaken naar O2, maar je kunt de maandelijkse betalingen niet verhogen of verlagen.

Lees verder na de advertentie.

motorola milestone multimedia station

Het toestel zelf blijft eigendom van O2; mede daarom zal de telefoonwinkel je het toestel niet zomaar meegeven, maar vereisen dat je een Duitse bankrekening hebt. Misschien dat winkels in de grensstreek er wat makkelijker mee omgaan, maar het zal duidelijk zijn dat “even” naar Duitsland rijden om een Motorola Milestone te kopen, er niet inzit.

Zodra je het totale bedrag heb afbetaald word je eigenaar van het toestel. Eigenlijk is er dus sprake van een soort huurkoop. Gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes: de Motorola Droid wordt zonder simlock geleverd… maar wanneer? O2 heeft het toestel wel in pre-order op de website staan en ook op de Duitse website van Motorola is de Milestone inclusief accessoires al te vinden. In het persbericht wordt nog niet gezegd wanneer de Milestone beschikbaar komt:

Motorola MILESTONE wird zun ¤chst in Deutschland bei O2, The Phone House und Vodafone und darüber hiinaus in Italien angeboten. Motorola wird die Verfügbarkeit von MILESTONE in weiteren M ¤rkten im Rahmen des Ausbaus der ANDROID-Produktpalette in den n ¤chsten Monaten bekannt geben. In den USA kommt das Smartphone unter dem Namen DROID™ auf den Markt und wird exklusiv von Verizon vertrieben.

Bij The Phone House kun je de Milestone alleen reserveren (geen kosten aan verbonden) en bij Vodafone.de is nog geen informatie te vinden.

Als er mensen zijn die hun Motorola Milestone al wel in Duitsland hebben gekocht, horen we dat natuurlijk graag, maar voorlopig ziet het ernaar uit dat het kopen niet zonder obstakels is.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's