Motorola Milestone: vanaf december of januari?

Redactie
30 november 2009, 12:52
2 min leestijd
Motorola Milestone: vanaf december of januari?
palm pre motorola milestone

Een bekende truc van telecomwinkeliers is om toestellen alvast in de webwinkel te zetten. Liefst met een pre-orderknop, zodat mensen alvast een aanbetaling doen en misschien nog weken moeten wachten totdat het toestel eindelijk op voorraad is. We zijn dan ook benieuwd hoe het gaat aflopen met twee aanbieders die de Milestone alvast beloven: Expansys beweert de Motorola Milestone vanaf 7 december te kunnen leveren en Typhone.nl gokt op januari 2010. Om te achterhalen hoe serieus je deze overzichten zou moeten nemen, is het misschien eens goed om naar de ervaringen met een ander gewild toestel te kijken.
Typhone.nl beweert namelijk dat de Palm Pre vanaf november 2009 in Nederland verkrijgbaar is. Maar mensen die er verstand van hebben wisten eigenlijk al vroegtijdig dat er eigenlijk maar een kleine kans was dat de Palm Pre überhaupt nog in 2009 in Nederland te koop zou zijn. Het wordt waarschijnlijk 2010 en er is ook een grote kans dat de Palm Pre uiteindelijk helemaal niet in de Nederlandse winkels komt.

Lees verder na de advertentie.

Gelukkig kon je wel terecht bij Expansys, hetzelfde bedrijf dat nu ook de Motorola Milestone aanbiedt. Je moest aanvankelijk €599 (en inmiddels €525) voor het toestel betalen en kreeg dan een fraai Duits exemplaar (met QWERTZ-toetsenbord, in plaats van QWERTY). Gelukkig is de Motorola Milestone die Expansys nu aanbiedt wél een normale uitvoering met QWERTY-toetsenbord, maar misschien is het slim om toch nog even goed na te denken, voordat je ruim 500 euro uitgeeft voor een toestel dat (waarschijnlijk via grijze import) op de markt is gekomen. Ben je iemand die graag altijd het nieuwste wil hebben, waarbij de prijs niet zoveel uitmaakt, dan is het natuurlijk prima om een bestelling te plaatsen (van dergelijke early adopters moeten winkels als Expansys het ook voornamelijk hebben). Hou er wel rekening mee dat je bij Expansys alleen losse toestellen kunt kopen en geen abonnementen kunt afsluiten.

motorola milestone

Of gewone webwinkels zoals Typhone.nl de Motorola Milestone in januari gaan krijgen, is ook nog even een kwestie van afwachten. Zoals we met de Palm Pre hebben gezien (die al geruime tijd in Duitsland verkrijgbaar is): als een toestel in een buurland wordt aangekondigd is het nog niet gezegd dat het een week later ook in Nederland te koop is.

Uit een eerder gepubliceerd artikel op Tweakers over dit onderwerp, blijkt dat veel Nederlandse webwinkels de Milestone ook zullen gaan verkopen, nog voordat het toestel officieel wordt geïntroduceerd. Via grijze import worden de toestellen vanuit het buitenland geïmporteerd, voorzien van Nederlandstalige software en zonder simlock. De eerste toestellen kunnen eind deze week worden uitgeleverd. De datum van 7 december 2009 zou dus wel eens kunnen kloppen. De officiële lanceerdatum van de Motorola Milestone in Nederland is nog niet bekendgemaakt.

Tipgever: Melchior

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's