Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Mobility schrapt 800 banen in afwachting overname Google

Redactie
31 oktober 2011, 19:33
1 min leestijd
Motorola Mobility schrapt 800 banen in afwachting overname Google
Motorola Mobility schrapt 800 banen in afwachting overname Google

Motorola Mobility is van plan 800 werknemers te gaan ontslaan. Het bedrijf dat binnenkort zal worden overgenomen door Google (mits alles wordt goedgekeurd) ontkent echter dat de ontslagen iets met Google te maken hebben. Volgens Bloomberg heeft Motorola Mobility 31 miljoen dollar weggezet om de ontslagronde in goede banen te leiden. Eerder werd bekend dat Motorola Mobility het afgelopen kwartaal 32 miljoen dollar verlies leed. Dat terwijl de toekomstige verwachtingen relatief goed zijn.

Om ervoor te zorgen dat Motorola op korte termijn niet nog meer verlies lijdt is het bedrijf gedwongen om mensen te ontslaan. Van de 31 miljoen dollar zal 27 miljoen dollar worden besteed aan de kosten van het lopende kwartaal terwijl de overige 4 miljoen dollar gebruikt zal worden om bedrijfsonderdelen te sluiten. Volgens Motorola zelf heeft de overname van Google niets te maken met het ontslag van de 800 werknemers.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel Google 12,5 miljard dollar biedt om Motorola Mobility over te nemen, is het de zoekgigant vooral te doen om de vele patenten die Motorola bezit. Het is dus vrij aannemelijk dat Google sommige onderdelen van Motorola zal gaan afstoten en dat Motorola met deze ontslagronde hier alvast een begin mee maakt. Het kan ook zo zijn dat Google nog meer plannen heeft met Motorola Mobility, zo maakt het bedrijf ook settopboxen die ook voor Google TV gebruikt zouden kunnen worden, maar de toekomst moet uitwijzen welke rol Motorola gaat spelen in het bedrijf Google.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu