De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Dit moet je weten over de nieuwe Moto 360 en Moto 360 Sport

Gijs Ettes
2 september 2015, 22:12
2 min leestijd
Dit moet je weten over de nieuwe Moto 360 en Moto 360 Sport

Een verrassing was het niet, maar Motorola heeft vandaag dan eindelijk de tweede generatie Moto 360 en een nieuw model genaamd Moto 360 Sport officieel gepresenteerd. De  smartwatches worden nog voor het einde van het jaar verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Moto 360 en Moto 360 Sport officieel

De nieuwe Moto 360 wordt vanaf oktober  beschikbaar voor  369 euro (46 millimeter-model). Ook de sport-versie, met een rubberen polsband en een waterdichte behuizing, wordt in ons land verkrijgbaar, al is niet duidelijk wanneer precies en voor welke prijs. Motorola geeft daar op een later  moment uitsluitsel over. Wel duidelijk is dat de  smartwatches zijn voorzien van een iets aangepast design, waarbij de fysieke knop aan de rechter zijkant iets naar boven is verplaatst. Ook de accuduur moet beter zijn dan die van de originele Moto 360.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0prQniEZTA

Wat helaas niet is veranderd, is het ‘flat tire’-display van de vorige Moto 360: ook de nieuwe modellen hebben een zwarte balk onderaan het ronde display. Volgens Motorola was dit de enige manier om de bezels dun te houden en ervoor te zorgen dat ruim 71 procent van de voorkant van de smartwatch bestaat uit scherm. Bij een concurrerend model als de LG G Watch R ligt dit percentage op iets meer dan 50 procent.

Verder komt de nieuwe Moto 360 in twee formaten van 42 millimeter (het ‘vrouwen-model’) en 46 millimeter en is het weer mogelijk om het polsbandje te verwisselen, voor bijvoorbeeld een ander model  van staal of leer. De Snapdragon 400-chipset drijft de nieuwe  Moto 360-modellen aan en er is ook een hartslagmeter en wifi-module aan boord. Het grote model heeft een 400 mAh-accu en het kleine model eentje van 300 mAh. Dat heeft gevolgen voor de accuduur, die bij eerstgenoemde twee dagen bedraagt en bij het kleinere model slechts één dag.

motorola moto 360 sport

De Moto 360 Sport heeft als enige  een gps-module en een AnyLight Hybrid-display dat beter afleesbaar moet zijn in de buitenlucht. Ook kan het horloge zonder je smartphone werken en heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld muziek te bewaren om offline te luisteren; handig voor tijdens het sporten. Alle  versies draaien op Android Wear en zijn IP67-gecertificeerd en daarmee  stof- en waterbestendig.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360 2015
Motorola Moto 360 2015

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu