De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Uitrol Android 6.0 voor Motorola Moto E 2015 gestart

Gijs Ettes
19 februari 2016, 9:02
2 min leestijd
Uitrol Android 6.0 voor Motorola Moto E 2015 gestart

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, is gestart met de uitrol van Android 6.0 voor de Moto E uit 2015. De update is vooralsnog alleen in India beschikbaar, al moet deze ook op termijn naar de Benelux komen.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Moto E 2015 Android 6.0-update van start

Lange tijd was onduidelijk of de Motorola Moto E 2015, een van de beste budgetsmartphones van vorig jaar, überhaupt wel bijgewerkt zou worden naar Android 6.0 Marshmallow. Aanvankelijk zou het bij één update blijven, namelijk die van Android 5.0 naar 5.1. Dat kwam de fabrikant echter op veel kritiek te staan, waarna werd besloten om de Moto E 2015 alsnog van een update te voorzien. De Moto G ontving al eerder Android 6.0 Marshmallow in de Benelux, maar wanneer zijn kleine broertje volgt is vooralsnog niet bekend.

Overigens zijn er wel wat haken en ogen aan de uitrol van de Moto E 2015 Android 6.0-update: alleen het 4G-model wordt bijgewerkt naar deze versie, terwijl de 3G-variant op Android 5.1 blijft steken. Gebruikers van laatstgenoemde versie kunnen daardoor geen gebruikmaken van het adoptable storage van Marshmallow, dat de mogelijkheid geeft om de interne opslag zonder beperkingen uit te breiden met een geheugenkaartje.

Belangrijke verbeteringen

Android 6.0 is een belangrijke update, niet alleen vanwege functies als het afzonderlijke beheren van app-permissies, maar ook om de introductie van Doze. De functie werkt als het Android-toestel in slaap is en geeft apps niet meer de mogelijkheid om het wakker te maken. Belangrijke notificaties – de notificaties via de Google-api – gaan gewoon door, maar het toestel wordt hiervoor niet meer wakker gemaakt. Tevens worden achtergrondprocessen beperkt, wat eveneens de accuduur ten goede komt.

Daarnaast brengt de laatste Android-versie het handige Google Now on Tap. Deze aanvulling op de digitale assistent roep je aan door in een willekeurige app de homeknop in te houden, waarna de context van het scherm wordt gebruikt om relevante aanvullende informatie te tonen. Denk aan trailers en IMDb-informatie bij het bekijken van een artikel over een bepaalde film.

Het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E 2015
Motorola Moto E 2015

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu