Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Motorola Moto E5 uitgelekt: budgetsmartphone met groot scherm

Thomas Haenen
16 april 2018, 12:08
1 min leestijd
Motorola Moto E5 uitgelekt: budgetsmartphone met groot scherm

De Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus worden waarschijnlijk eind deze week aangekondigd. Foto’s van beide budgetsmartphones zijn al uitgelekt en tonen onder andere grote schermen en Android 8.0.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto E5 foto’s uitgelekt

Foto’s van de Motorola Moto E5 lekten eerder dit jaar al uit, nu is het toestel voor het eerst in meerdere kleuren te zien. Motorola lijkt onder andere een gouden, zwarte en lichtblauwe versie van de Moto E5 in ontwikkeling te hebben. Op 19 april organiseert Motorola een evenement in Brazilië, waar beide toestellen het levenslicht zien.

De Motorola Moto E5 kost waarschijnlijk zo’m tussen de 150 euro en is daarmee het instapmodel van de fabrikant. Toch beschikt het toestel volgens bronnen over hele degelijke hardware. Zo heeft de Moto E5 naar verwachting een 5 inch-scherm met hd-resolutie, 32GB opslagruimte en 8 megapixel-camera achterop. Achterop zit ook een vingerafdrukscanner, verwerkt in het Motorola-logo.

Moto E5 Plus: groter scherm en flinke accu

De Moto E5 Plus is een tikkeltje krachtiger, en kost vermoedelijk zo’n 200 euro. Daarvoor krijg je een 5,8 inch-scherm, 32 of 64GB opslagruimte en dubbele camera. Ook heeft de E5 Plus een grotere accu met een capaciteit van 4000 mAh, wat genoeg moet zijn om het toestel twee dagen zonder opladen te gebruiken.

Beide smartphones lopen op Android 8.0 (Oreo) en kunnen waarschijnlijk op regelmatige beveiligingsupdates rekenen. Motorola maakt bovendien nauwelijks aanpassingen aan de software, waardoor je geen last hebt van reclame-apps en andere bloatware.

De twee smartphones worden waarschijnlijk eind deze week officieel aangekondigd, en liggen vervolgens later dit voorjaar in Nederland in de winkels. Motorola kondigt binnenkort waarschijnlijk ook nog de Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play aan, een drietal budgetsmartphones dat ietsje krachtiger is dan de E-reeks.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: SlashLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu