De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Moto E5 en E5 Plus onthuld: goedkope smartphones met grote accu

Thomas Haenen
19 april 2018, 15:45
2 min leestijd
Motorola Moto E5 en E5 Plus onthuld: goedkope smartphones met grote accu

Motorola breidt zijn budgetassortiment uit met de Moto E5 en Moto E5 Plus. De twee toestellen zijn lekker betaalbaar, maar hebben wel extra’s als vingerafdrukscanners en grote accu’s.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto E5 officieel

De Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn vanaf juni in Nederland te koop. De Moto E5 heeft los een adviesprijs van 149 euro, terwijl de Moto E5 Plus straks voor 189 euro verkocht wordt. Het zijn de opvolgers van de populaire Moto E4 en Moto E4 Plus, die vorig jaar verschenen. De nieuwe modellen hebben onder andere krachtigere hardware, hele grote accu’s en de nieuwste versie van Android.

Hoewel de Moto E5 net als zijn voorganger over een 5 inch-scherm beschikt, heeft het beeld nu een verhouding van 18 bij 9. Helemaal voorkantvullend is het scherm niet, maar de randen rond het beeld zijn aanzienlijk dunner. De vingerafdrukscanner zit dan ook niet meer onder het scherm, maar achterop onder de camera.

Het toestel heeft een 8 megapixel-camera achterop en een 5 megapixel-camera voor selfies. De Moto E5 heeft 32GB opslagruimte, met 3GB werkgeheugen en een processor met vier cores. Het toestel biedt meer opslagruimte en nieuwere software dan concurrenten in deze prijsklasse, zoals de Nokia 5 en Huawei P8 Lite (2017).

Moto E5 Plus: accu voor meerdere dagen

De Motorola Moto E5 Plus heeft hetzelfde design, maar een veel groter scherm van 5,8 inch. Achterop zit bovendien een dubbele camera van 13 en 5 megapixel. Voorop vind je een selfiecamera van 5 megapixel. Het toestel is ietsje krachtiger, maar heeft ook 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen.

Wel weet het toestel zich flink te onderscheiden met een accucapaciteit van 5000 mAh. Dat is bijna twee keer zoveel als vergelijkbare smartphones in deze prijsklasse. Volgens Motorola is het genoeg om de Moto E5 Plus meerdere dagen zonder opladen te gebruiken. De gewone Moto E5 heeft een 4000 mAh-accu, die het ook lang volhoudt.

Motorola is vooral actief op de budgetmarkt. Het bedrijf kondigde vandaag ook de Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play aan. Die drie smartphones zijn ietsje prijziger dan de Moto E-reeks, maar beschikken dan ook over betere specificaties. Zo hebben ze krachtigere hardware, grotere schermen en bij sommige modellen bovendien een dubbele camera.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu