De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Motorola brengt Android Go-toestel van 99 euro uit in Nederland

Wouter Nijsen
16 augustus 2018, 15:33
2 min leestijd
Motorola brengt Android Go-toestel van 99 euro uit in Nederland

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft de Nederlandse release van de Moto E5 Play met Android Go aangekondigd. Het toestel ligt binnenkort in de winkels voor 99 euro en beschikt over bescheiden specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Moto E5 Play release in Nederland

moto e5 play android go

De smartphone heet officieel de ‘Motorola Moto E5 Play Android Go Edition’ en werd medio juli al aangekondigd. Het toestel draait op Android Go, een aangepaste versie van Android voor goedkopere toestellen met zwakkere hardware. Android Go vereist bijvoorbeeld minder opslagruimte dan de normale versie van Android, omdat er simpelere versies van alle populaire Google-apps worden meegeleverd. Er zijn diverse Android Go-telefoons in Nederland uitgebracht, zoals de Nokia 1 en Alcatel 1X.

De Android Go-variant van de Moto E5 Play kost 99 euro en daar zijn de specificaties dan ook naar. De telefoon wordt aangestuurd door een Snapdragon 425-chip met 1,4GHz quadcore-processor, 1GB RAM en 16GB opslagruimte. Dat laatste is middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden met maximaal 128GB. Onder de motorkap zit ook een 2100 mAh-accu, die via een micro-usb-poort wordt opgeladen. Aan de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner.

Specificaties

Opvallend aan de Moto E5 Play is het 5,34 inch-scherm, dat een beeldverhouding van 18 bij 9 heeft. Hierdoor neemt het display een groter gedeelte van de voorkant in beslag, en zijn de bezels iets dunner. Aan de voorkant zit ook een 5 megapixel-frontcamera met led-flitser, de reguliere camera schiet foto’s in 8 megapixel. Ook voor de camera aan de achterkant is een led-flitser, en er zijn extra’s als een slowmotion- en hdr-modus.

De Moto E5 Play draait op Android 8.0 (Oreo) met minimale aanpassingen, waarbij het onduidelijk is of en hoeveel updates Lenovo uitbrengt. Voor budgettoestellen doet de fabrikant dat doorgaans eens per kwartaal. Tot slot heeft de E5 Play een plastic behuizing, bluetooth 4.2, wifi 802.11 a/b/g/n met 5GHz-ondersteuning, maar ontbreekt nfc. Het toestel komt in twee kleuren (zwart en goud) en is nog niet bij Nederlandse webwinkels te vinden. Eerder dit jaar bracht Motorola de reguliere Moto E5 en Moto E5 Plus, met adviesprijzen van respectievelijk 149 en 189 euro.

Lees het laatste Motorola-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5 Play
Motorola Moto E5 Play

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu