De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Specificaties gelekt: Motorola Moto E6 met Android Pie in aantocht

Thomas Haenen
30 april 2019, 10:44
2 min leestijd
Specificaties gelekt: Motorola Moto E6 met Android Pie in aantocht

Motorola breidt zijn budgetassortiment mogelijk binnenkort uit. Een eerste set specificaties van de Motorola Moto E6 is gelekt.

Motorola Moto E6 specificaties uitgelekt

De Motorola Moto E6 wordt uitgerust met een 5,45 inch-scherm, zo claimt telecominsider Mishaal Rahman op Twitter. Rahman schrijft voor XDA Developers, een site die vaker als eerste details over nieuwe smartphones weet te delen. Een exacte releasedatum voor de Moto E6 is nog onbekend, maar dat de specificaties nu uitlekken suggereert dat het niet lang meer duurt. Motorola heeft nog niet gereageerd op het gerucht.

Het 5,45 inch-scherm heeft waarschijnlijk een resolutie van 1440 bij 720 pixels. Dat is iets kleiner dan de Moto E5 van vorig jaar, die beschikte over een 5,7 inch-scherm met dezelfde resolutie. Alle andere specificaties zijn wel een verbeteringen. De volledige lijst volgens Rahman is als volgt:

  • Snapdragon 430-chip met 2GB werkgeheugen
  • 16 of 32GB opslagruimte
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Moto-interface
Motorola Moto E6 specificaties

Waarschijnlijk beschikt de smartphone ook over een vingerafdrukscanner, net als zijn voorganger. Dat is echter nog niet bevestigd. De Moto E-reeks bestaat uit goedkope smartphones zonder fratsen, en ook dit jaar lijkt de Moto E6 weer een vrij simpel toestel te worden. De smartphone heeft geen dubbele camera of groot scherm met notch, maar degelijke hardware zonder poespas.

Adviesprijs en release onbekend

De adviesprijs van de Moto E6 is nog onbekend. Mogelijk wordt het toestel iets goedkoper dan de Moto E5, die voor 149 euro verscheen. Onlangs bracht Motorola namelijk de Moto G7 Play uit voor diezelfde adviesprijs. De E-reeks is doorgaans goedkoper dan de G-reeks.

Motorola bracht onlangs al vier nieuwe smartphones uit in deze reeks. Sinds dit voorjaar zijn de Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play in Nederland verkrijgbaar. Daarvan loopt de adviesprijs van 149 euro tot 299 euro. Vooralsnog is slechts een enkel toestel uit de nieuwe Moto E-reeks onthuld, maar het is waarschijnlijk dat Motorola ook met een Moto E6 Plus en E6 Play komt.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu