Motorola Moto G Android 4.4 update eindelijk beschikbaar in Benelux

Gijs Ettes
15 januari 2014, 11:55
1 min leestijd
Motorola Moto G Android 4.4 update eindelijk beschikbaar in Benelux
Moto G Android 4.4 update

Het heeft even geduurd, maar de Moto G Android 4.4 update is eindelijk te downloaden in Nederland en België. De update is 188MB groot en is over-the-air (wifi) te downloaden. De update zorgt ervoor dat Android 4.4.2 op het toestel staat. Dit is de laatste versie van Android 4.4 KitKat, en tevens ook de firmware-versie die op veel Nexus-toestellen draait.

De Moto G Android 4.4 update introduceert onder andere Project Svelte, een reeks aanpassingen waardoor ook toestellen met minder krachtige hardware Android soepel kunnen draaien. Daarnaast voegt de nieuwe Android-versie een fijne volledige scherm-modus, nieuwe Hangouts-app, verbeterde locatie-instellingen en efficiënter multitasken toe.

De Moto G biedt een prima Android-ervaring voor minder dan 200 euro. Het toestel heeft een goede bouwkwaliteit, een scherp scherm en snelle hardware. In de praktijk laat de Moto G je nooit wachten en bij normaal gebruik gaat de 2070 mAh-accu met gemak een dag mee. Dankzij een speciale nanocoating is de Moto G bovendien spatwaterdicht. De telefoon meet 130 bij 66 bij 11,6 millimeter en weegt 143 gram.

Verder beschikt de budgetsmartphone over een 4,5 inch-scherm (1280 x 720 pixels) met Gorilla Glass, een 1,2GHz-quadcore-processor en 8GB opslaggeheugen. Helaas is er geen 4G-ondersteuning aan boord. Lees meer over het toestel in onze Moto G review.

Moto G bestellen

De Moto G is los verkrijgbaar voor onder de 200 euro of gratis in combinatie met een abonnement. Wil je meer informatie? Check dan de Moto G kopen-pagina voor de scherpste deals van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu